دانلود پایان نامه:تهیه كرم حاوی عصاره حلزون و روغن شترمرغ و بررسی خصوصیات فیزیك وشیمیایی آن |
هستند……………………………………………………………………. 14
2-1-7. مزایا و معایب دارو درمانی از راه پوست……………………………………………………………………………………. 16
2-2. امولسیون………………………………………………………………………………………………………………………………………….. 17
2-2-1. اصول مولکولی امولسیون…………………………………………………………………………………………………………… 17
2-3. کرم ها……………………………………………………………………………………………………………………………………………….. 18
2-3-1. مقدمه………………………………………………………………………………………………………………………………………….. 18
2-3-2. امولسیفایر……………………………………………………………………………………………………………………………………. 18
2-3-3. رئولوژی کرم ها……………………………………………………………………………………………………………………………. 19
2-3-4. مزایای کرم ها بر سایر اشکال داروئی موضعی…………………………………………………………………………… 20
2-3-5. انواع کرم های پوستی…………………………………………………………………………………………………………………. 20
2-3-5-1. انواع کرم ها از نظر ویژگی های فیزیکوشیمیایی…………………………………………………………………… 21
2-3-5-2. انواع کرم ها از نظر ویژگی های فردی فرمولاسیون………………………………………………………………. 21
2-3-5-3. کرم های مرطوب کننده و پایه……………………………………………………………………………………………… 21
2-3-5-4. کرم های محافظت دست و بدن hand and body protective………………………………………… 21
2-3-5-5. کرم های محو شونده vanishing creams……………………………………………………………………………. 22
2-3-5-6. کرم های عمومی all- purposal cream……………………………………………………………………………….. 22
2-3-5-7. کلد کرم ها و کرم های پاک کننده………………………………………………………………………………………… 22
2-4. دلایل عدم موفقیت در فرمولاسیون کرم ها…………………………………………………………………………………… 22
2-5. پرورش شترمرغ……………………………………………………………………………………………………………………………….. 23
2-5-1. شترمرغ……………………………………………………………………………………………………………………………………….. 23
2-5-2. انواع شترمرغ………………………………………………………………………………………………………………………………. 24
2-5-3. تاریخچه کاربرد روغن شترمرغ………………………………………………………………………………………………….. 24
2-6. لیپیدها……………………………………………………………………………………………………………………………………………… 28
2-6-1. ترکیب اصلی لیپیدهای خوراکی………………………………………………………………………………………………. 30
2-6-2. اهمیت تغذیه ای چربی ها و روغن های خوراکی………………………………………………………………………… 33
2-6-3. اعمال غیر تغذیه ای چربی ها و روغن ها…………………………………………………………………………………….. 35
2-6-4. اسیدهای چرب…………………………………………………………………………………………………………………………… 36
2-6-4-1. خصوصیات فیزیکی اسیدهای چرب……………………………………………………………………………………. 43
2-6-4-2. خصوصیات شیمیایی اسیدهای چرب………………………………………………………………………………….. 43
2-7. اسیدهای چرب ضروری- امگا………………………………………………………………………………………………………… 44
2-7-1. اسیدهای چرب ضروری (Essential Fatty Acids)………………………………………………………………… 45
2-7-2. امگا-3 (اسید لینولنیک)…………………………………………………………………………………………………………… 46
2-7-3. امگا- 6 (اسید لینولئیک)………………………………………………………………………………………………………….. 47
2-7-4. امگا- 9 (اسید اولئیک)……………………………………………………………………………………………………………… 48
2-8. منشاء نرمتنان………………………………………………………………………………………………………………………………….. 48
2-8-1. حلزون…………………………………………………………………………………………………………………………………………. 49
2-8-2. انواع حلزون………………………………………………………………………………………………………………………………… 50
2-8-3. تاریخچه کاربرد ترشح حلزون……………………………………………………………………………………………………. 52
2-9. ویتامین ها…………………………………………………………………………………………………………………………………………. 54
2-10. پروتئین ها……………………………………………………………………………………………………………………………………… 60
2-11. اسیدهای آمینه…………………………………………………………………………………………………………………………….. 62
فصل سوم: مواد و روش ها
3-1. نوع مطالعه و مکان انجام آزمایشات……………………………………………………………………………………………….. 65
3-1-1. محدودیت ها و مشکلات موجود طی این مطالعه……………………………………………………………………… 65
3-2. مواد و وسایل (روغن شترمرغ)……………………………………………………………………………………………………….. 65
3-2-1. چربی شترمرغ……………………………………………………………………………………………………………………………. 65
3-2-2. دستگاه های مورد استفاده………………………………………………………………………………………………………….. 66
3-2-3. حلال و معرف های بکار رفته در مرحله متیله کردن چربی……………………………………………………. 66
3-3. روش کار جهت استخراج چربی…………………………………………………………………………………………………….. 67
3-3-1. تهیه چربی مناسب…………………………………………………………………………………………………………………….. 67
3-3-2. استخراج چربی از بافت……………………………………………………………………………………………………………… 67
3-3-3. متیلاسیون چربی برای تزریق به دستگاه GC/ MASS…………………………………………………………. 67
3-3-4. تزریق چربی متیله شده به دستگاه GC/MASS……………………………………………………………………. 68
3-4. مواد و وسایل (ترشح حلزون)…………………………………………………………………………………………………………. 68
3-4-1. ترشح حلزون………………………………………………………………………………………………………………………………. 68
3-4-2. دستگاه های مورد استفاده………………………………………………………………………………………………………….. 69
3-4-3. حلال های بکار رفته در مرحله استخراج ویتامین A……………………………………………………………….. 69
3-5. روش استخراج ویتامین A……………………………………………………………………………………………………………… 70
3-6. روش کار جهت تهیه پایه نیمه جامد …………………………………………………………………………………………… 71
3-6-1. برای ساخت پایه نیمه جامد با روغن شترمرغ طبق روش ذیل اقدام گردید………………………… 72
3-6-2. برای ساخت پایه نیمه جامد با ترشح حلزون طبق روش ذیل اقدام گردید………………………….. 73
3-7. بررسی های فیزیکی و شیمیایی……………………………………………………………………………………………………… 74
3-7-1. بررسی یکنواختی……………………………………………………………………………………………………………………….. 74
3-7-2. آزمایش سیکل حرارتی……………………………………………………………………………………………………………… 75
3-7-3. آزمایش تغییرات دما………………………………………………………………………………………………………………….. 75
3-7-4. آزمایش سرد و گرم شدن………………………………………………………………………………………………………….. 75
3-7-5. تعیین pHفرآورده…………………………………………………………………………………………………………………….. 75
3-7-6. کنترل میکروبی نمونه ها…………………………………………………………………………………………………………….. 75
فصل چهارم: نتایج
4-1. نتایج استخراج چربی………………………………………………………………………………………………………………………. 80
4-1-1. نتایج بدست آمده از آنالیزهای شیمیایی انجام شده با روش استخراج گداخت مرطوب ……. 81
4-2. نتایج حاصل از استخراج ویتامین A ترشح حلزون……………………………………………………………………… 82
4-3. نتایج حاصل از تهیه کرم ها…………………………………………………………………………………………………………….. 83
4-3-1. نتایج حاصل از آزمایشات فیزیکی بر روی کرم ها…………………………………………………………………….. 84
فصل پنجم: بحث و پیشنهادات
5-1. نتیجه گیری………………………………………………………………………………………………………………………………………. 93
5-2. پیشنهادات……………………………………………………………………………………………………………………………………….. 98
منابع………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….. 99
خلاصه انگلیسی………………………………………………………………………………………………………………………………….. 106
فهرست جداول
عنوان صفحه
جدول 2-1. آمار واحدهای پرورش شترمرغ در کشور…………………………………………………………………………… 26
جدول 2-2. طبقه بندی لیپیدها………………………………………………………………………………………………………………. 29
جدول 2-3. میزان چربی بعضی از اقلام غذایی…………………………………………………………………………………….. 29
جدول 2-4. اسیدهای چرب اشباع…………………………………………………………………………………………………………. 40
جدول 2-5. اسیدهای چرب غیر اشباع………………………………………………………………………………………………….. 42
جدول 3-1. دستگاه های مورد استفاده (روغن شترمرغ)……………………………………………………………………….. 66
جدول 3-2. دستگاه های مورد استفاده (ترشح حلزون)…………………………………………………………………………. 69
جدول 3-3. مواد بکار رفته در فرمولاسیون عمومی کرم………………………………………………………………………. 72
جدول 3-4. نوع و مقدار مواد بکار رفته در فرمولاسیون کرم (روغن شترمرغ)………………………………….. 73
جدول 3-5. نوع و مقدار مواد بکار رفته در فرمولاسیون کرم (ترشح حلزون)…………………………………….. 74
جدول 4-1. نتایج GC/MASS………………………………………………………………………………………………………………. 88
جدول 4-2. نتیجه تست uv- visible نمونه ترشح حلزون…………………………………………………………………… 89
جدول 4-3. مقادیر مواد بکار برده شده در فرمولاسیون های 1 تا 9 بر حسب گرم و نتایج مربوط به تعیین pH و پایداری آنها………………………………………………………………………………………………………………………………………………….. 90
فهرست نمودارها
عنوان صفحه
نمودار 4-1. هگزا دکانوئیک اسید متیل استر………………………………………………………………………………………… 81
نمودار 4-2. 9- هگزا دکانوئیک اسید متیل استر………………………………………………………………………………….. 82
نمودار 4-3. n- هگزا دکانوئیک اسیدمتیل استر……………………………………………………………………………………. 83
نمودار 4-4. 9-12- اکتا دکا دینوئیک اسید متیل استر……………………………………………………………………… 84
نمودار 4-5. 9- اکتا دکانوئیک اسید متیل استر…………………………………………………………………………………… 85
نمودار 4-6. اکتا دکانوئیک اسید متیل استر………………………………………………………………………………………….. 86
نمودار 4-7. 9- اکتا دکانوئیک اسید متیل استر…………………………………………………………………………………… 87
نمودار 4-8. سیس- واسنیک اسید متیل استر……………………………………………………………………………………… 87
فهرست اشکال
عنوان صفحه
شکل 2-1. لایه های مختلف پوست……………………………………………………………………………………………………………. 8
شکل 2-2. تصویر اولئیک اسید با پیوند سیس و ترانس………………………………………………………………………. 37
شکل 2-3. مسیر تغییر مشتقات ویتامین A به فرم فعال آن………………………………………………………………. 55
شکل 2-4. انواع مشتقات ویتامین C مورد استفاده در فرآورده های آرایشی………………………………………. 56
شکل 2-5. ساختمان ویتامین E (آلفاتوكوفرول)……………………………………………………………………………………. 57
شکل 2-6. ساختمان ویتامین D…………………………………………………………………………………………………………….. 58
شکل 2-7. انواع مشتقات ویتامین B3مورد استفاده از فرآورده های آرایشی………………………………………. 58
شکل 2-8. انواع مشتقات ویتامین B5مورد استفاده در فرآورده های بهداشتی…………………………………… 60
شکل 2-9. ساختمان لینولئیك اسید…………………………………………………………………………………………………….. 60
فرم در حال بارگذاری ...
[سه شنبه 1399-10-16] [ 11:36:00 ب.ظ ]
|