3-1- زمان و مکان آزمایش………………………………………………………………………………………………… 25

3-2- مشخصات طرح آزمایشی…………………………………………………………………………………………… 25

3-3- مراحل آزمایش………………………………………………………………………………………………………… 26

3-3-1- مشخصات خاک مزرعه…………………………………………………………………………………………. 27

3-3-2- جمع­آوری نمونه خاک………………………………………………………………………………………….. 27

3-3-3- تهیه بستر کشت و اعمال تیمار کودی……………………………………………………………………….. 28

3-3-4- تیمار اسید سالیسیلیک…………………………………………………………………………………………….. 29

3-3-5- تاریخ برداشت………………………………………………………………………………………………………. 29

3-3-6- صفات ظاهری اندازه گیری شده……………………………………………………………………………. 29

3-3-7- اندازه­گیری صفات مورفولوژی……………………………………………………………………………….. 29

3-3-8- اندازه­گیری صفات بیوشیمیایی…………………………………………………………………………………. 31

3-3-8-1- مشخصات دستگاه HPLC مورد استفاده……………………………………………………………….. 31

3-3-8-2- تزریق نمونه گیاهی…………………………………………………………………………………………… 32

3-3-8-3- تهیه استاندارد…………………………………………………………………………………………………… 34

3-3-8-4- تعیین مقدار اسید کلروژنیک و اسید کافئیک با Hplc……………………………………………….. 34

3-3-9- سنجش فعالیت آنتی­اکسیدانی، فلاونوئید و فنل کل……………………………………………………… 35

3-3-9-1- تهیه عصاره……………………………………………………………………………………………………… 35

3-3-9-2- سنجش فعالیت آنتی­اکسیدانی………………………………………………………………………………. 36

3-3-9-3- سنجش فلاونوئید کل………………………………………………………………………………………… 37

3-3-9-4- سنجش فنول کل………………………………………………………………………………………………. 38

3-4- تجزیه تحلیل داده­ها………………………………………………………………………………………………….. 39

فصل چهارم: نتایج و بحث

4- 1- تجزیه واریانس تأثیر کودهای آلی و اسید سالیسیلیک بر روی صفات مورفولوژیکی……………. 41

4- 2- مقایسه میانگین تأثیر کودهای آلی روی صفات مورفولوژیکی………………………………………… 42

4- 3- مقایسه میانگین تأثیر اسید سالیسیلیک روی صفات مورفولوژیکی…………………………………….. 43

4- 4- تأثیر متقابل کودهای آلی و اسید سالیسیلیک بر روی صفات مورفولویکی………………………… 45

4- 5- مقایسه میانگین تأثیر کودهای آلی ، اسید سالیسیلیک و اندام بر وزن­تر و خشک گیاه……………. 45

4- 6- اثر متقابل تأثیر کودهای آلی ، اسید سالیسیلیک و اندام بر وزن تر و خشک گیاه……………………. 47

4- 7- اثر کودهای آلی و اسید سالیسیلیک بر اجزای عملکرد……………………………………………………… 49

4- 7- 1- اثر کودهای آلی و اسیدسالیسیلیک بر طول ساقه……………………………………………………….. 49

4- 7- 2- اثر کودهای آلی و اسیدسالیسیلیک بر طول برگ………………………………………………………… 49

4- 7- 3- اثر کودهای آلی و اسیدسالیسیلیک بر عرض برگ……………………………………………………… 50

4- 7- 4- اثر کودهای آلی و اسیدسالیسیلیک بر نسبت طول یه عرض برگ………………………………….. 51

4- 7- 5- اثر کودهای آلی و اسید سالیسیلیک بر قطر گل…………………………………………………………. 52

4- 7- 6- اثر کودهای آلی و اسیدسالیسیلیک بر تعداد کل برگ در بوته……………………………………….. 53

4- 7- 7- اثر کودهای آلی و اسید سالیسیلیک بر کلروفیل…………………………………………………………. 54

4- 7- 8- اثر کودهای آلی و اسیدسالیسیلیک بر قطر نهنج…………………………………………………………. 56

4- 7- 9- اثر کودهای آلی و اسیدسالیسیلیک بر طول دمبرگ…………………………………………………….. 57

4- 7-10- اثر کودهای آلی و اسیدسالیسیلیک بر ارتفاع گیاه……………………………………………………… 58

4- 7-11- اثر کودهای آلی و اسیدسالیسیلیک بر طول ریشه……………………………………………………… 60

4- 7-12- اثر کودهای آلی و اسیدسالیسیلیک بر قطر ریشه………………………………………………………. 60

4- 8- تجزیه واریانس تأثیر کودهای آلی ، اسید سالیسیلیک و اندام بر روی صفات بیوشیمیایی………… 61

4- 8- 1- میزان فنل کل، فلاونوئید و توانمندی آنتی­اکسیدانی……………………………………………………. 61

4- 8- 2- میزان اسید­کلروژنیک و اسید­کافئیک………………………………………………………………………… 62

4- 9- مقایسه میانگین اثر کودهای آلی، اسیدسالیسیلیک و اندام بر روی صفات بیوشیمیایی…………….. 64

4- 10- اثر متقابل کودهای آلی، اسیدسالیسیلیک و اندام بر روی صفات بیوشیمیایی………………………. 66

4- 11- تأثیر غلظت­های متفاوت اسیدسالیسیلیک بر صفات بیوشیمیایی……………………………………….. 66

4- 11- 1- اثر سطوح مختلف اسید سالیسیلیک بر میزان فنل کل………………………………………………… 67

4- 11- 2- تأثیر سطوح مختلف اسید سالیسیلیک بر میزان ترکیبات فلاونوئیدی……………………………. 67

4- 11- 3- تأثیر سطوح مختلف اسید سالیسیلیک بر میزان فعالیت آنتی­اکسیدانی…………………………….. 68

4- 11-4- اثر سطوح مختلف اسید سالیسیلیک بر میزان اسید­کلروژنیک و اسید­کافئیک……………………. 69

فصل پنجم: نتیجه­گیری و پیشنهادات

5 – 1 نتیجه گیری کلی……………………………………………………………………………………………………….. 79

5 – 2 پیشنهادات………………………………………………………………………………………………………………. 80

منابع……………………………………………………………………………………………………………………………….. 81

«فهرست جدول ها»

جدول 3-1- مشخصاتهواشناسیشهرستان گرگان………………………………………………………………… 35

جدول 3-2- نتایج تجزیه خاک مزرعه مورد استفاده در آزمایش…………………………………………………. 38

جدول 3-3- مشخصات صفات و نحوه اندازه­گیری آن­ها…………………………………………………………. 40

پایان نامه

جدول 4-1- تجزیه واریانس تأثیر کودهای آلی ، اسیدسالیسیلیک بر صفات مورفولوژیکی ……………… 41

جدول 4-2- مقایسه میانگین تأثیر کودهای آلی روی صفات مورفولوژیکی………………………………….. 43

جدول 4-3- مقایسه میانگین تأثیر اسیدسالیسیلیک روی صفات مورفولوژیکی……………………………….. 44

جدول 4-4- تجزیه واریانس وزن­تر و خشک اندام­های هوایی و ریشه………………………………………… 44

جدول 4-5- مقایسه میانگین تأثیر کودهای آلی بر وزن­ تر و خشک گیاه………………………………………. 46

جدول 4-6- مقایسه میانگین تأثیر اسیدسالیسیلیک بر وزن­ تر و خشک گیاه……………………………………. 46

جدول 4-7- مقایسه میانگین تأثیر نوع اندام بر وزن ­تر و خشک گیاه…………………………………………… 46

جدول 4- 8- تجزیه واریانس تأثیر کودهای آلی ، اسیدسالیسیلیک و اندام بر میزان صفات بیوشیمیایی… 63

جدول 4-9- مقایسه میانگین اثر کودهای آلی بر روی صفات بیوشیمیایی……………………………………. 65

جدول 4-10- مقایسه میانگین اثر اسیدسالیسیلیک بر روی صفات بیوشیمیایی………………………………… 65

جدول 4-11- مقایسه میانگین اثر نوع اندام بر روی صفات بیوشیمیایی………………………………………… 65

«فهرست شكل ها»

شکل 2-1- سایر مشتقات اسیدکافئیک…………………………………………………………………………………… 18

شکل 2-2- ساختمان کلی فلاونوئیدها…………………………………………………………………………………… 25

شکل 2-3- اسیدکافئیک………………………………………………………………………………………………………. 17

شکل 2-4- مسیرهای انتقال پیام به وسیله اسیدسالیسیلیک………………………………………………………….. 33

شکل 3-1- بذور کشت شده سرخارگل…………………………………………………………………………………. 36

شکل 3-2- مراحل کشت سرخارگل……………………………………………………………………………………… 36

شکل 3-3- اندام­های سرخارگل…………………………………………………………………………………………… 41

شکل 3-4- دستگاه کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC)………………………………………………….. 42

شکل 3-5- کروماتوگرام نمونه اسید­کلروژنیک………………………………………………………………………… 43

شکل 3-6- کروماتوگرام نمونه اسید­کافئیک……………………………………………………………………………. 44

شکل 3-7- منحنی استاندارد اسیدکافئیک………………………………………………………………………………… 45

شکل 3-8- منحنی استاندارد اسیدکلروژنیک……………………………………………………………………………. 46

شکل 3-9- اندازه­گیری فعالیت آنتی­اکسیدانی………………………………………………………………………….. 47

شکل 3-10- اسپکتروفتومتر…………………………………………………………………………………………………. 48

شکل 3-11- منحنی استاندارد کوئرسیتین……………………………………………………………………………….. 48

شکل 3-12- منحنی استاندارد اسیدگالیک……………………………………………………………………………….. 49

شکل 4- 1- اثر متقابل کودهای آلی، اسیدسالیسیلیک و نوع اندام بر وزن ­تر گیاه……………………………. 48

شکل 4- 2- اثر متقابل کودهای آلی، اسیدسالیسیلیک و نوع اندام بر وزن خشک گیاه …………………….. 48

شکل4- 3- اثر متقابل کودهای آلی و اسیدسالیسیلیک بر طول ساقه……………………………………………… 49

شکل 4- 4- اثر متقابل کودهای آلی و اسیدسالیسیلیک بر طول برگ…………………………………………….. 50

شکل 4- 5- اثر متقابل کودهای آلی و اسیدسالیسیلیک بر عرض برگ………………………………………….. 51

شکل 4- 6- اثر متقابل کودهای آلی و اسیدسالیسیلیک بر نسبت طول به عرض برگ………………………. 52

شکل 4- 7- اثر متقابل کودهای آلی و اسیدسالیسیلیک بر قطر گل……………………………………………….. 53

شکل 4- 8- اثر متقابل کودهای آلی و اسیدسالیسیلیک بر تعداد کل برگ در بوته……………………………. 54

شکل 4- 9- اثر متقابل کودهای آلی و اسیدسالیسیلیک بر میزان کلروفیل……………………………………….. 55

شکل 4- 10- اثر متقابل کودهای آلی و اسیدسالیسیلیک بر قطر نهنج……………………………………………. 57

شکل4- 11- اثر متقابل کودهای آلی و اسیدسالیسیلیک بر طول دمبرگ…………………………………………. 58

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...