1

1-2 بیان مساله و اهمیت پژوهش

3

1-3 اهداف و فرضیات

8

1-3-1 اهداف اصلی

8

1-3-2 اهداف فرعی

8

1-3-3 اهداف کاربردی

8

1-3-4 فرضیه ها

9

فصل دوم :بررسی متون

 

10

2-1 مقدمه

11

2-2 مبانی نظری پژوهش

11

2-3 مروری بر مطالعات انجام شده

12

2-3-1 مطالعات انجام شده در ایران

12

2-3-2 مطالعات انجام شده در جهان

14

فصل سوم : رو ش پژوهش

16

 

 

3-1 مقدمه

17

3-2 نوع پژوهش

17

3-3 جامعه پژوهش

17

3-4 روش نمونه گیری و حجم نمونه

19

3-5 روش گرد آوری داده ها

21

3-6 ابزار گردآوری داده ها

21

3-7 روش تجزیه و تحلیل داده ها

22

3-8 مکان و زمان مطالعه

22

3-9 محدودیت های پژوهش

22

3-10 ملاحظات اخلاقی

23

3-11 تعریف واژه ها

24

فصل چهارم :

25

یافته ها

26

 

فصل پنجم : بحث،نتیجه گیری و ارائه پیشنهادات

 

39

 

 

بحث

40

نتیجه گیری

45

ارائه پیشنهادات

 

منابع

45

46

 

پیوست ها

 

51

فرم جمع آوری اطلاعات بیوشیمیایی و آنتروپومتری

52

فرم رضایت نامه

برگه اطلاع رسانی

53

54

 

چکیده انگلیسی

55

مقالات و پایان نامه ارشد

فهرست جداول

 
   
جدول 1 : مقایسه دو گروه در ابتدای مطالعه تاثیر مصرف خوراکی پودر تخم شنبلیله بر پروفایل لیپیدی خون 27

جدول 2 : خصوصیات افراد گروه مداخله در ابتدای و انتهای مطالعه تاثیر مصرف خوراکی پودر تخم شنبلیله بر پروفایل لیپیدی خون

جدول 3 : خصوصیات افراد گروه کنترل در ابتدای و انتهای مطالعه تاثیر مصرف خوراکی پودر تخم شنبلیله بر پروفایل لیپیدی خون

28

 

29

جدول 4 : میزان پروفایل لیپیدی خون قبل و بعد از مداخله با پودر تخم شنبلیله در هر دو گروه بر حسب جنس

جدول 5 : میزانFBSو نسبتهای آتروژ نیک خون قبل و بعد از مداخله با پودر تخم شنبلیله در هر دو گروه بر حسب جنس

35

 

36

جدول 6 : میزان پروفایل لیپیدی خون قبل و بعد از مداخله با پودر تخم شنبلیله در هر دو گروه بر حسب سن

جدول 7 : میزانFBSو نسبتهای آتروژنیک خون قبل و بعد از مداخله با پودر تخم شنبلیله در هر دو گروه بر حسب سن

 

 

37

 

38

1 مقدمه :

آترواسکلروز علت عمده مرگ در جهان پیشرفته است و پیش بینی می شود تا 25 سال آینده، به علت عمده مرگ و میر در کشورهای در حال توسعه نیز تبدیل گردد. در ایالات متحده آمریکا، آترواسکلروز مسئول بیش از یک دوم موارد مرگ بوده و سالانه هزینه ای معادل 100 بیلیون دلار به درمان این گونه بیماران اختصاص می یابد (Boudi et al., 2006). همچنین بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت در سال 2005 در دو جنس حدود 17 میلیون نفر به علــت بیماریهای قلبی-عروقی فوت کرده اند، که 30 درصد کل مرگ ها را به خود اختصاص داده است. در ایران نیز 38 درصــد موارد مرگ ناشی از بیماری های قلبی– عروقی است و اولین علت مرگ و میر کشور به شمار می رود (Tarahi, 2007). مطالعات اپیدمیولوژیک، عوامل خطرزای این دسته از بیماری ها را هیپرلیپیدمی، فشار خون بالا، مصرف سیگار، دیابت، سن، جنس و فعالیت های فیزیکی گزارش نموده اند(Ridkey, 1999).نیز اعلام شده است که اختلال در لیپوپروتئین های پلاسما و متابولیسم چربی ها، بیش از سایر عوامل در بروز آترواسکلروز نقش دارد(Longo & Harrison,2012).از بین لیپیدهای سرم نیزLDL کلسترول بیشترین ارتباط را با استقرارآترواسکلروز دارد (Denke & Grundy, 1999). لذا کنترل و درمان هیپرلیپیدمی، امری لازم و اساسی به نظر می رسد. در کناردرمان دارویی، طب مکمل و گیاه درمانی نیز مداخله توجه متخصصان قرار گرفته است.

1-2 بیان مساله و اهمیت پژوهش :

نقش گیاهان مختلف در کاهش چربیهای خون و در نتیجه کاهش بیماریهای قلبی-عروقی شناخته شده است. در این زمینه می توان به شنبلیله، شوید و برگ درخت گردو اشاره نمود (Jolodar & Nazifi, 1998). که بعلت سرشار بودن از اسیدهای چرب غیر اشباع سبب کاهش کلسترول سرم می شود(Zambón et al., 2000). مطالعات متعددی روی تاثیر گیاهان مختلف بر روی چربی خون صورت گرفته است بسیاری از مطالعات کاهش میزان کلسترول و LDLc را در نتیجه مصرف شنبلیله،پودر سیر،چای سیاه،چای سبز،سویا و زنجبیل تایید نموده اند (Hassani et al,2010).

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...