4

1-2- نقش تغذیه

5

2-2- اهمیت شناسایی مواد مغذی در تغذیه حیوانی

7

3-2- تاریخچه شناسایی خوراکها و مواد مغذی آنها

7

4-2- جداول ارزش غذایی علوفه ها

10

5-2- جداول استاندارد

13

6-2- تفاوت و تغییرات مواد مغذی در خوراک های دام وطیور

13

1-6-2- علوفه های مزارع و مراتع

13

7-2- روشهای شناسایی ارزش غذایی خوراکهای دام و طیور

15

1-7-2- شناسایی مواد خوراکی با روشهای شیمیایی

15

2-7-2- تجزیه تقریبی

16

8-2- مواد خوراکی و طبقه بندی آن

16

1-8-2- مواد خوراکی متراکم انرژی زا

16

2-8-2- مواد خوراکی خشبی

17

9-2- یونجه

18

1-9-2- یونجه و اهمیت آن درتغذیه دام

19

2-9-2- عوامل موثر بر ارزش غذایی یونجه

21

3-9-2- ارقام مختلف یونجه

21

4-9-2- انواع یونجه زراعی داخلی و خارجی

24

10-2- ترکیبات شیمیایی خوراک

29

11-2- خصوصیات فیزیکی خوراک

30

1-11-2- اندازه ذرات

30

1-1-11-2- اندازه گیری ذرات

32

2-1-11-2- توصیه های اندازه ذرات

32

3-1-11-2-تاثیر اندازه ذرات در تغذیه نشخوارکنندگان

35

2-11-2- عامل موثر فیزیکی و فیبر موثر فیزیکی

38

3-11-2- جرم حجمی لحظه ای

40

4-11-2- ظرفیت نگهداری آب

41

5-11-2- دانسیته توده ای

42

6-12-2- ماده خشک محلول

43

12-2- فعالیت جویدن

44

13-2- خوردن

44

14-2- نشخوار

45

15-2- عوامل تغذیه ای تاثیرگذار روی فعالیت جویدن

45

1-15-2- ساختار شیمیایی خوراک

45

2-15-2- ساختار فیزیکی خوراک

47

مواد و روشها3

47

1-3- مراحل اجرای تحقیق

48

2-3- روشهای نمونه برداری

48

1-2-3- نمونه برداری از خوراك ها

48

2-2-3- نمونه برداری از علوفه خشک

49

3-2-3- نمونه برداری از علوفه خشك مورد آزمایش

49

3-3- آماده سازی و نگهداری نمونه ها

49

4-3- همگن سازی نمونه ها

 

آزمایش اول

50

5-3- اندازه گیری تركیبات شیمیایی (تجزیه تقریبی)

50

1-5-3- تعیین ماده خشك

50

2-5-3- تعیین پروتئین خام

51

3-5-3- تعیین NDF

52

4-5-3- تعیین ADF

53

5-5-3- تعیین خاکستر

54

6-5-3- تعیین چربی خام

54

7-5-3- آنالیز آماری طرح

 

آزمایش دوم

55

6-3- اندازه گیری خصوصیات فیزیکی

55

1-6-3- تعیین توزیع اندازه ذرات

55

2-6-3- تعیین میانگین هندسی و انحراف معیار استاندارد میانگین هندسی ذرات

56

3-6-3- تعیین عامل موثر فیزیکی

56

4-6-3-تعیین فیبر موثر فیزیکی

56

1-4-6-3- روشهای استاندارد اندازه گیری الیاف موثر فیزیکی

57

5-6-3- تعیین دانسیته توده ای

57

6-6-3- تعیین ظرفیت نگهداری آب

57

7-6-3- تعیین ماده خشک محلول

58

8-6-3- آنالیز آماری طرح

58

9-6-3- تعیین روند آبگیری و تغییر جرم حجمی لحظه ای

60

1-9-6-3- آنالیز آماری طرح

61

نتایج و بحث4

61

1-4- نتایج آزمایش اول: تعیین ترکیبات شیمیایی یونجه

68

2-4- نتایج آزمایش دوم: تعیین خصوصیات فیزیکی یونجه

84

3-4- نتیجه گیری

86

4-4- پیشنهادات

87

پیوست

89

مراجع

چکیده انگلیسی

فهرست جداول

پایان نامه و مقاله

صفحه عنوان
66 جدول1: ترکیبات شیمیایی چین دوم یونجه منطقه شمال استان آذربایجان غربی
66 جدول2 : ترکیبات شیمیایی چین دوم یونجه منطقه غرب استان آذربایجان غربی
67 جدول3: ترکیبات شیمیایی چین دوم یونجه منطقه جنوب استان آذربایجان غربی
67 جدول4: میانگین ترکیبات شیمیایی چین دوم یونجه 3 منطقه استان آذربایجان غربی
70 جدول5: تفکیک اندازه ذرات چین دوم یونجه منطقه شمال استان آذربایجان غربی با الک های جداکننده جدید ایالت پنسیلوانیا (درصد ماده خشک باقی مانده روی هر الک)
71 جدول6:تفکیک اندازه ذرات چین دوم یونجه منطقه غرب استان آذربایجان غربی با الک های جداکننده جدید ایالت پنسیلوانیا (درصد ماده خشک باقی مانده روی هر الک
71

جدول7: تفکیک اندازه ذرات چین دوم یونجه منطقه جنوب استان آذربایجان غربی با الک های جداکننده جدید ایالت پنسیلوانیا (درصد ماده خشک باقی مانده روی هر الک)

 

72

جدول8: تفکیک اندازه ذرات چین دوم یونجه 3 منطقه استان آذربایجان غربی با الک های جداکننده جدید ایالت پنسیلوانیا (درصد ماده خشک باقی مانده روی هر الک)

 

72 جدول9: میانگین هندسی اندازه ذرات ، فیبر موثر فیزیکی و NDF موثر فیزیکی چین دوم یونجه منطقه شمال استان آذربایجان غربی
73 جدول10 : میانگین هندسی اندازه ذرات ، فیبر موثر فیزیکی و NDF موثر فیزیکی چین دوم یونجه منطقه غرب استان آذربایجان غربی
73 جدول11: میانگین هندسی اندازه ذرات ، فیبر موثر فیزیکی و NDF موثر فیزیکی چین دوم یونجه منطقه جنوب استان آذربایجان غربی
74

جدول12: میانگین هندسی اندازه ذرات ، فیبر موثر فیزیکی و NDF موثر فیزیکی چین دوم یونجه 3 منطقه استان آذربایجان غربی

 

75 جدول 13: جرم حجمی لحظه ای چین دوم یونجه 3 منطقه استان آذربایجان غربی
80

جدول 14: مقادیر BD,WHC,SDM%نمونه های چین دوم یونجه منطقه شمال استان آذربایجان غربی

 

80

جدول 15: مقادیر BD,WHC,SDM%نمونه های چین دوم یونجه منطقه غرب استان آذربایجان غربی

 

81 جدول 16: مقادیر BD,WHC,SDM%نمونه های چین دوم یونجه منطقه جنوب استان آذربایجان غربی
81

جدول 17: مقادیر SG,BD,WHC,SDM%نمونه های چین دوم یونجه 3 منطقه استان آذربایجان غربی

 

82 جدول 18: مقادیر ترکیبات شیمیایی نمونه های چین دوم یونجه استان آذربا یجان غربی
83 جدول 19: مقادیر خصوصیات فیزیکی نمونه های چین دوم یونجه استان آذربا یجان غربی

 

چكیده پایان نامه:

به منظور تعیین ترکیبات شیمیایی و خصوصیات فیزیکی چین دوم علوفه یونجه استان آذربایجان غربی، تعداد 72 نمونه بر اساس نمونه برداری طبقه بندی شده تصادفی با توجه به میزان بارش 3 اقلیم (تیمار) شامل: 1) حوضه شمال دریاچه ارومیه با بارش 250-400 میلی متر، 2) حوضه غرب دریاچه ارومیه با بارش 300-800 میلی متر و 3) حوضه جنوب دریاچه ارومیه با بارش 300-600 میلی متر و از هر اقلیم 8 منطقه و از هر منطقه 3 روستا بصورت تصادفی انتخاب شد. سپس نمونه های 3 روستا از هر منطقه کاملا با یکدیگر مخلوط و در نهایت 24 نمونه برای علوفه یونجه بدست آمد که به آزمایشگاه ارسال شد. آنالیز صورت گرفته برای نمونه ها شامل: (ماده خشک، پروتئین خام، چربی خام، خاکستر، الیاف نامحلول در شوینده خنثی و اسیدی) برای ترکیبات شیمیایی و (اندازه ذرات، عامل موثر فیزیکی، فیبر موثر فیزیکی، دانسیته توده ای، ظرفیت نگهداری آب، جرم حجمی لحظه ای و ماده خشک محلول) برای خصوصیات فیزیکی بود. نتایج آنالیز ترکیبات شیمیایی نشان داد که بین تیمارهای آزمایشی چین دوم یونجه در استان آذربایجان غربی تفاوت معنی داری وجود نداشت (05/0p<)، به استثنای ماده خشک که بین تیمار 1 با 2 و 3 تفاوت معنی دار مشاهده شد (05/0p<). بیشترین میزان پروتئین و چربی خام مربوط به منطقه 2 و بیشترین میزان ماده خشک، خاکستر و الیاف نامحلول در شوینده خنثی و اسیدی مربوط به منطقه 1 بود. همچنین نتایج آنالیز خصوصیات فیزیکی نشان داد که بین تیمارهای آزمایشی از لحاظ ظرفیت نگهداری آب، فیبر موثر فیزیکی و جرم حجمی لحظه ای تفاوت معنی داری وجود نداشت (05/0p<). از لحاظ دانسیته توده ای بین تیمار 1 و 2، از لحاظ اندازه ذرات بین 3 تیمار و از لحاظ عامل موثر فیزیکی و ماده خشک محلول بین تیمار 1 با تیمار 2 و 3 تفاوت معنی دار مشاهده شد (05/0p<). نتایج نشان داد که بیشترین میزان اندازه ذرات،عامل موثر فیزیکی و فیبر موثر فیزیکی مربوط به منطقه 1، بیشترین میزان دانسیته توده ای و جرم حجمی لحظه ای مربوط به منطقه 2 و بیشترین میزان ظرفیت نگهداری آب و ماده خشک محلول مربوط به منطقه 3 بود.

واژگان کلیدی: استان آذربایجان غربی، ترکیبات شیمیایی، خصوصیات فیزیکی، یونجه.

مقدمه

بنظر می رسد پرورش دام و طیور به روش علمی و اقتصادی و حرکت در مسیر توسعه تولیدات دامی بر چهار عامل عمده زیر وابسته است:

    • بهبود مدیریت
  • بهبود تغذیه
موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...