………………………………………………………. 12

2- 2- 2- 3- زودرسی و رنگ گیری حبه ها…………………………………………………………………………………………………………………………… 13

2- 2- 3- افزایش مواد فتوسنتزی در اثر حلقه برداری…………………………………………………………………………………………………………….. 13

2- 2- 4- حلقه برداری و ترکیبات فنولی و آنتی اکسیدانی……………………………………………………………………………………………………… 14

2- 2- 5- اثرات تضعیف کنندگی حلقه برداری……………………………………………………………………………………………………………………….. 15

2- 2- 6- بستن قاعده شاخه های سبز سال جاری…………………………………………………………………………………………………………………. 15

2- 3- اسیدهای آلی در حبه انگور…………………………………………………………………………………………………………………… 16

2- 3- 1- متابولیسم تارتاریک اسید………………………………………………………………………………………………………………………………………….. 16

2- 3- 2- متابولیسم مالیک اسید………………………………………………………………………………………….17

2- 4- اتیلن و تاریخچه اتیلن در زیست شناسی گیاهی……………………………………………………………………………………………………………. 20

2- 4- 1- اتیلن ……………………………………………………………………………………………………………… 21

2- 4- 2- اتیلن و کیفیت میوه…………………………………………………………………………………………………………………………………………………. 21

2- 4- 3- بیوسنتز اتیلن: مکانیسم و تنظیم…………………………………………………………………………………………………………………………….. 22

2- 4- 4- مکانیسم سنتز اتیلن………………………………………………………………………………………. 22

2- 4- 5- اثرات مفید اتیلن…………………………………………………………………………………………………….. 24

2- 4- 6- اثرات زیان آور اتیلن…………………………………………………………………………………………………………………………………………………. 25

2- 4- 7- اثرات اتیلن روی ظاهر میوه……………………………………………………………………………………………………………………………………… 25

2- 4- 8- اثرات اتیلن روی بافت میوه……………………………………………………………………………………………………………………………………… 25

2- 4- 9- تأثیر اتیلن روی عطر و طعم میوه……………………………………………………………………………………………………………………………… 26

2- 4- 10- اثرات اتیلن روی فنول کل و ظرفیت آنتی اکسیدانی…………………………………………………………………………………………… 26

2- 5- اتفن……………………………………………………………………………………………………………………………….. 27

2- 6- سنتز فلاونوئید در انگور……………………………………………………………………………………………………. 28

2- 6- 1- تجمع فلاونوئیدها در حبه انگور……………………………………………………………………………………………………………………………….. 29

2- 6- 2- تجمع فلاونوئید در بذر انگور……………………………………………………………………………………………………………………………………. 30

2- 6- 3- مسیر بیوسنتز فلاونوئید در انگور ……………………………………………………………………………………………………………………………. 31

فصل سوم: مواد و روش ها

3- 1- ماده گیاهی و تیمار حلقه برداری……………………………………………………………………………………………………………………………………. 34

3- 2- تیمار اتفن……………………………………………………………………………………………………………. 34

3- 3- طرح آزمایشی……………………………………………………………………………………………………………. 34

3- 4- آزمون های كیفی میوه……………………………………………………………………………………………… 35

3- 4-1- اندازه گیری مواد جامد قابل حل كل عصاره میوه (TSS)…………………………………………………………………………………………. 35

3- 4-2- اندازه گیری اسیدهای قابل تیتراسیون (TA)…………………………………………………………………………………………………………….. 35

3- 4-3- اندازه گیری ضریب رسیدگی میوه (TSS/TA)………………………………………………………………………………………………………. 36

3- 4-4- اندازه گیری pH آب میوه………………………………………………………………………………………………………………………………………….. 36

3- 4- 5- تعیین سفتی بافت میوه…………………………………………………………………………………………………………………………………………….. 36

3- 4- 6- اندازه گیری رنگ میوه……………………………………………………………………………………………………………………………………………….. 37

3- 4- 7- اندازه گیری محتوای فنل كل………………………………………………………………………………………………………………………………….. 37

3- 4- 7- 1- تهیه محلول كربنات سدیم………………………………………………………………………………………………………………………………….. 38

3- 4- 7- 2- رسم منحنی استاندارد اسید گالیك……………………………………………………………………………………………………………………. 38

3- 4- 8- تعیین میزان فعالیت آنتی اکسیدان کل عصاره میوه……………………………………………………………………………………………….. 39

3- 4- 9- اندازه گیری ریزش حبه…………………………………………………………………………………………………………………………………………….. 40

3- 4- 10- اندازه گیری طول و عرض خوشه……………………………………………………………………………………………………………………………. 40

3- 4- 11- اندازه گیری وزن بیست حبه و خوشه……………………………………………………………………………………………………………………. 40

3- 5- تجزیه و تحلیل داده ها…………………………………………………………………………………………… 40

فصل چهارم: نتایج

4- 1- نتایج حلقه برداری و محلول پاشی اتفن و اثر متقابل آنها بر صفات کمی و کیفی اندازه گیری شده میوه انگور ریش بابا قرمز در زمان برداشت…………………………………………………………………………………………………………… 41

4- 2- مواد جامد محلول………………………………………………………………………………………………………….. 43

4- 3- اسیدهای قابل تیتراسیون………………………………………………………………………………………………… 43

4- 4- ضریب رسیدگی میوه………………………………………….44

4- 5- pH آب میوه…………………………………………………………………………………………………………………………… 45

4- 6- طول خوشه…………………………………………………………………………………………………………………….. 45

4- 7- عرض خوشه………………………………………………………………………………………………………………………………. 45

4- 8- وزن 20 حبه……………………………………………………………………………………………………………………. 46

4- 9- وزن خوشه………………………………………………………………………………………………………………………. 46

4- 10- ریزش حبه………………………………………………………………………………………………………………………… 47

4- 11- سفتی بافت حبه……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..48

4- 12- ترکیبات فنولی کل………………………………………………………………………………………………………. 49

4- 13- آنتی اکسیدان کل…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………. 49

مقالات و پایان نامه ارشد

4- 14- تغییرات رنگ میوه……………………………………………………………………………50

فصل پنجم: بحث

5- 1- مواد جامد محلول،اسیدیته کل، pH آب میوه و ضریب رسیدگی…………………………………………………………………………………. 53

5- 2- طول و عرض خوشه…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………. 55

5- 3- وزن بیست حبه و خوشه………………………………………………………………………………………………………… 55

5- 4- ریزش حبه و سفتی بافت………………………………………………………………………………………………………… 56

5- 5- ترکیبات فنولی و آنتی اکسیدان کل………………………………………………………………………………………………………………………………. 58

5- 6- رنگ میوه………………………………………………………………………………………………………………………………….. 60

5- 7- نتیجه گیری کلی………………………………………………………………………………………………………………………. 62

پیشنهادات……………………………………………………………………………….63

فهرست منابع………………………………………………………………………………………………………………………..64

فهرست شکل ها

شکل 1-1- توزیع سطح بارور انگور استانها نسبت به کل کشور سال 1387 (وزارتجهاد کشاورزی، 1387)………………………….4

شکل 1- 2- ساختار رسیده حبه انگور، بخش برش زده روی محور طولی و مرکزی برای نشان دادن بخش داخلی………………… 5

شکل 1- 3- دیاگرام یک نمونه الگوی رشد دابل سیگموئید حبه انگور، از گلدهی تا برداشت…………………………………………………… 6

شکل 2- 1- برداشتن نوار كامل پوست تنه انگور…………………………………………………………………………………………………………………….. 11

شکل 2- 2- وسایل مورد استفاده برای حلقه برداری انگور……………………………………………………………………………………………………….11

شکل 2- 3- مسیر پیشنهادی برای سنتز تارتاریک اسید از آسکوربیک اسید در انگور………………………………………………………….. 17

شکل 2- 4- متابولیسم مالیک اسید در انگور……………………………………………………………………………………………………………………………. 19

شکل 2- 5- ساختار اتیلن…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………. 20

شکل 2- 6- مسیر بیوسنتز و تنظیم اتیلن………………………………………………………………………………………………………………………………… 23

شکل 2- 7- مسیر بیوسنتز فلاونوئید در انگور…………………………………………………………………………………………………………………………. 32

شکل 3-1- دیاگرام فضای رنگی هانتر (L, a, b)……………………………………………………………………………………………………………………. 37

فهرست نمودار ها

نمودار 3-1- منحنی جذب استاندارد اسید گالیک…………………………………………………………………………………………………………………… 39

نمودار 3-2- منحنی جذب استاندارد سولفات آهن…………………………………………………………………………………………………………………… 40

نمودار 4- 1- اثر متقابل حلقه برداری و اتفن بر میزان مواد جامد محلول میوه انگور رقم ریش بابا قرمز………………………………. 43

نمودار 4- 2- اثر حلقه برداری بر محتوای اسیدهای قابل تیتراسیون میوه انگور رقم ریش بابا قرمز……………………………………… 44

نمودار 4-3- اثر غلظت اتفن بر محتوای اسید­های قابل تیتراسیون میوه انگور رقم ریش بابا قرمز………………………………………….. 44

نمودار 4- 4- اثر حلقه برداری بر ضریب رسیدگی میوه انگور رقم ریش بابا قرمز…………………………………………………………………… 45

نمودار 4- 5- اثر غلظت اتفن بر ضریب رسیدگی میوه انگور رقم ریش بابا قرمز……………………………………………………………………… 45

نمودار 4- 6- اثر حلقه برداری بر وزن 20 حبه انگور رقم ریش بابا قرمز………………………………………………………………………………… 46

نمودار 4- 7- اثر حلقه برداری بر وزن خوشه انگور رقم ریش بابا قرمز…………………………………………………………………………………… 47

نمودار 4- 8- اثر حلقه برداری بر ریزش حبه انگور رقم ریش بابا قرمز…………………………………………………………………………………… 47

نمودار 4- 9- اثر غلظت اتفن بر ریزش حبه انگور رقم ریش بابا قرمز………………………………………………………………………………………. 48

نمودار 4- 10- اثر غلظت اتفن بر سفتی بافت میوه انگور رقم ریش بابا قرمز…………………………………………………………………………… 48

نمودار 4- 11- اثر متقابل حلقه برداری و اتفن بر میزان ترکیبات فنولی کل میوه انگور رقم ریش بابا قرمز………………………….. 49

نمودار 4- 12- اثر متقابل حلقه برداری و اتفن بر میزان آنتی اکسیدان کل میوه انگور رقم ریش بابا قرمز……………………………. 50

نمودار 4- 13- اثر حلقه برداری بر شاخص L رنگ میوه انگور رقم ریش بابا قرمز……………………………………………………………….. 51

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...