پایان نامه : بررسی تنوع ژنتیکی جدایه های Fusarium oxysporum f. sp. ciceri عامل بیماری پژمردگی نخود … |
فهرست مطالب……………………………………………………………………………………………..
ه
فهرست جدولها…………………………………………………………………………………………..
ی
فهرست شکلها…………………………………………………………………………………………….
ل
فصل اول
1-1-مقدمه………………………………………………………………………………………………….
2
فصل دوم
2-1- آشنایی با سیمای استان ایلام……………………………………………………….……………
5
2-1-1- آب و هوای استان ایلام……………………………………………………..…….…………
5
2-2- جایگاه تاریخی نخود………………………………………………………………………..……
6
2-3- اهمیت و جایگاه نخود در جهان و ایران…………………………………..…………………
6
2-4- گیاهشناسی نخود…………………………………………………………..………………………
7
2-4-1- انواع نخود……………………………………………………..……..…………………………
7
2-4-2- ارزش غذاییدانه نخود………………………………………………………………………
8
2-5- موقعیت زراعی نخود در استان ایلام……………………………………………………..……
8
2-6- بیماریهای نخود……………………………………………………………………….…….……
8
2-6-1- بیماری پژمردگی فوزاریومی نخود………………………………………………..………
9
2-6-2- جنس فوزاریوم…………………………………………………………………………………
10
2-6-2-1- طبقهبندی فوزاریوم………………………………………..………………………………
10
2-6-2-2- نامگذاری و طبقهبندی…………………………………………….………………………
11
2-6-2-3- مرحله زادآوری جنسی……………………………………………………………………
11
2-6-2-4- مرحله غیرجنسی……………………………………………………………………………
11
2-6-3- همهگیری بیماری………………………………………………………………………………
12
2-6-3-1- علائم بیماری………………………………………………………………………………..
12
2-6-3-2- چرخه بیماری………………………………………….……………………………………
13
2-6-3-3- شرایط محیطی………………………………………………………………………………
14
2-6-3-4- گسترش بیماری………………………………………….…………………………………
14
2-7- روشهای کنترل بیماری پوسیدگی ریشه نخود……………………………………………
15
2-7-1- روش زراعی……………………………………………………….……………………………
15
2-7-2- روش شیمیایی………………………………………………..…………………………………
15
2-7-3- مبارزه بیولوژیکی………………………………………………………………………………
15
2-7-4- ارقام مقاوم……………….………………………………………………………………………
15
2-8- تنوع بیماریزایی و تنوع ژنتیکی .Fusarium ssp…………………………………………
16
2-8-1- بررسی تنوع ژنتیکیF. oxysporumبا استفاده از نشانگرهای……………..SSR
17
فصل سوم
3-1- نمونهبرداری…………………………………………………………………………………………
24
3-2- جداسازی قارچ عامل بیماری از بافتهای گیاهی آلوده…………………………………
32
3-3- محیط کشتهای مورد استفاده…………………………………………………………………
32
3-3-1- محیط کشتهای جداسازی…………………………………………………………………
32
3-3-1-1- محیط کشت سیبزمینی- دکستروز- آگار…………………………………………
32
3-3-1-2- محیط کشت پپتون- پنتاکلرونیتروبنزن- آگار………………………………………
33
3-3-2- محیط کشتهای خالصسازی………………………………………..……………………
34
3-3-2-1- محیط کشت آب- آگار……………………………….…………………………………
34
3-3-3- محیط کشتهای شناسایی……………………………………………………………………
34
3-3-3-1- محیط کشت برگ میخک- آگار…………………………………..…………………
34
3-3-3-2- محیط کشت مواد غذایی خاص…………………..……………………………………
35
3-4- شناسایی قارچ عامل بیماری…………………………..…………………………………………
35
3-5- تهیه کشت خالص و نگهداری جدایهها………………………………………………………
36
3-5-1- روش تک اسپور کردن………………………………………………………………………
36
3-5-2- روش نوکهیف……………………………………………………….………………………
36
3-5-3- نگهداری کشت خالص قارچ……………………….………………………………………
37
3-6- محلولهای رنگی مورد استفاده برای رنگآمیزی و مشاهدهی قارچ…………………
37
3-6-1- محلول اریتروزین………………………………………………………………………………
37
3-6-2- محلول آبی پنبه در آب………………………………………………………………………
37
3-7- بررسی آزمون بیماریزایی در گلخانه………………..………………………………………
38
3-8- آزمایشهای مولکولی……………………………………………….…..………………………
38
3-8-1- استخراج DNA……………………………………………………………………….………
38
3-8-1-1- مراحل استخراج DNA…………………………………………..………………………
39
3-8-2- بررسی کیفیت استخراج………………………………………………………………………
40
3-9- بررسی تنوع ژنتیکی جدایه با کمک نشانگرهای SSR……………………………..……
41
3-10- تجزیه و تحلیل دادهها………………………………………………….………………………
43
فصل چهارم
4-1- نتایج جداسازی جدایهها………………………………………….………………………………
45
4-1-1- مشخصات قارچ در محیط کشت PDA…………………….……………………………
45
4-2- آزمون بیماریزایی………………..………………………………………………………………
46
4-3- نتایج تجزیه و تحلیل دادههای مولکولی……………………………………………..………
47
4-3-1- توزیع فراوانی آللها در جمعیتها و جایگاههای ریزماهواره……………….………
47
-3-2- ویژگی آغازگرهای استفاده شده برای جدایهها………………….………………………
48
4-3-3- آزمون مانتل………………………………………..……………………………………………
51
4-3-4- گروهبندی جدایههایF. oxysporum……………………..……………………………
52
4-3-5- تجزیه به مختصات اصلی در جدایههایF. oxysporumمورد مطالعه………..…
55
4-4- تنوع ژنتیکی جمعیتها……………………………………………………..……………………
57
4-4-1- اطلاعات تنوع ژنتیکی پنج جایگاه SSR برای جمعیتها……………….……………
57
4-4-2- درصد چندشکلی در جمعیتهای مورد مطالعه…………………………………………
58
4-4-3- بررسی فاصله ژنتیکی و شباهت ژنتیکی در جمعیتها………………………..………
58
4-4-5- بررسی میزان جریان ژنی در جمعیتها……………………………………………………
60
4-4-6- تجزیه به مختصات اصلی و رسم بایپلات بر اساس نشانگر SSR…………………
60
4-4-7- تجزیه واریانس مولکولی………………………………………………….…………………
61
4-5- بحث…………………………………………………………………………….……………………
62
4-5-1- نتیجهگیری کلی……………………………..…..……………………….……………………
65
4-7- پیشنهادات……………………………………………………………..….…………………………
66
فهرست منابع……………………………………………………………………………………..…………
67
ی نوشتهها
فرم در حال بارگذاری ...
[چهارشنبه 1399-10-17] [ 06:22:00 ق.ظ ]
|