پایان نامه سقوط قیمت سهام،نوسانات قیمت سهام |
نوسانات قیمت سهام ناشی از انتشار اطلاعات
کلارک (1973) فرض کرد که تغییرات قیمت روزانه، عبارت است از مجموع تغییرات تصادفی قیمت در طول روز. تغییرات در قیمت روزانه یک متغیر تصادفی است که به میانگینی که به تعداد معاملات بازار در طول روز صورت میگیرد، وابسته است. وی در ادامه بیان میکند که حجم معاملات به طور مثبتی با تعداد معاملات در روز وابسته است. بنابراین حجم معاملات ارتباط مثبتی با تغییرات قیمت دارا میباشد.
یک ضربالمثل قدیمی در والاستریت ژورنال آمده است که: «این حجم معاملات است که قیمتها را حرکت میدهد». مطالعات زیادی نیز بیانگر رابطه مثبت بین قدر مطلق تغییر قیمت سهم و حجم معاملات هستند و آن را تأیید کردهاند که یکی از آن ها مطالعه لی و اولیور است که رابطه بین حجم معاملات و بازدهی سهام بین بازار نیویورک با بورس توکیو و لندن را با بهره گرفتن از اطلاعات روزانه در سه بازار مورد آزمون قرار دادهاند. نتایج مطالعه آن ها نشان دهنده این است که:
- حجم معاملات باعث ایجاد بازده سهام در هیچ کدام از این سه بازار نمیشود.
- یک رابطه بازخوردی مثبت بین حجم معاملات و ناپایداری بازده در هر سه بازار وجود دارد.
- تجزیه و تحلیل دادهها شواهدی مبنی بر افزایش قابل توجه حجم معاملات در بازارهای نیویورک و توکیو را نشان میدهد و بیان میکنند که: «گرچه برخی از مطالعات قبلی ممکن است رابطه پویا در بازده بازارهای مختلف و بین حجم معاملات و بازدهی سهام در یک بازار داخلی را انجام داده باشند، اما مطالعاتی که به بررسی رابطه بین حجم معاملات و بازده در سطح چند بازار بینالمللی صورت گرفته باشد خیلی محدود است.»
در بورسهای اوراق بهادار کشورهای توسعه یافته جهت جلوگیری از نوسانات زیاد قیمت سهام، معاملات متوقف میشود. به عنوان مثال بورس اوراق بهادار نیویورک به منظور محافظت از سرمایهگذاران در مقابل نوسانات شدید قیمت از توقف معاملات استفاده میکند. بر اساس قانون 80B که در آوریل 1998 به تصویب رسید، بورس در شرایطی از توقف معاملات استفاده میکند که یک اخبار جدید و غیر منتظره درباره فعالیت شرکت منتشر شود و یا اینکه عدم تعادل در عرضه و تقاضای سهام یک شرکت به وجود آید. تدوین مقررات توسط نهادهای رسمی باعث تسهیل وظایف بازار در امر ارزشیابی شده و توانایی مدیریت در تحریف ارقام و اعداد گزارش شده را محدود میسازد.
استانداردهای حسابداری ارائه دهنده رهنمودهایی برای مدیران پیرامون چگونگی تهیه و تنظیم اطلاعات میباشد. این استانداردها در زمینه برقراری ارتباط با گروه های خارج از سازمان نارس است.
بهکارگیری مطالعات مربوط به بررسی وقایع برای آزمون فرضیه بازار کارا در طی چند دهه گذشته، رشد فزایندهای داشته است. این مطالعات به این امر میپردازند که چگونه نرخهای بازده یا قیمت، به اطلاعات اقتصادی مهم واکنش نشان میدهند.
مطالعات زیادی به منظور بررسی چگونگی واکنش بازار به وقایعی همچون اعلامیه های EPS، سود نقدی و تجزیه سهام، انجام یافته است. در اکثر این مطالعات هدف عمده، اندازه گیری بازده اضافی سهام به دلیل بروز وقایع خاص بوده است. بازده اضافی در یک دوره معین به صورت تفاضل بازده واقعی و انتظاری سهام تعریف میشود (همان منبع، 23).
یکی از ابتداییترین تحقیقات صورت گرفته به نقش حجم معاملات در فرایند ایجاد قیمت توسط کلارک در سال 1973 صورت گرفت. او فرضیه توزیع و ترکیب MDH را توسعه داد. این فرضیه بیان میکند که بازده سهام به وسیله ترکیبی از بازدهها ایجاد میگردد. کلارک بیان میکند که بازده سهام و حجم معاملات دارای رابطه میباشند و در ادامه بیان میکند که هر چه در یک دوره زمانی، اطلاعات بیشتری از بازار بدست آید، قیمت سهام با شدت بیشتری تغییر میکند.
یک مدل مهم ارائه شده در مورد ارائه اطلاعات به بازار توسط کاپلند (1976) ارائه شده است. این روش بدین صورت بیان کرده که اطلاعات به صورت مرحله به مرحله و به صورت مداوم به سهامداران ارائه میشد. این حالت باعث ثبات قیمتها میشود و حجم معاملات و داد و ستدها افزایش مییابد و تحقیق کاپلند بیانگر این است که بین تغییرات قیمت و حجم معاملات رابطه وجود دارد.
- Clark
- Clark
- Copeland
فرم در حال بارگذاری ...
[چهارشنبه 1400-03-05] [ 10:48:00 ق.ظ ]
|