دانلود پایان نامه ارشد : تعیین ظرفیت بردتغذیه ای گوزن زرد ایرانی در جزیره اشک، دریاچه ارومیه |
1-1- پرسش های پژوهش
4
1-2- اهداف پژوهش
5
1-3- فرضیه های پژوهش
5
1-4- ضرورت پژوهش
5
1-5- تعریف واژه ها و اصطلاحات فنی و تخصصی
6
– ظرفیت برد
6
– ظرفیت برد بوم شناختی
7
– ظرفیت برد انسانی
8
– ظرفیت برد زیست شناختی
8
– ظرفیت برد اجتماعی
8
– ظرفیت برد اقتصادی
9
1-6- روش های برآورد ظرفیت برد
10
1-6-1- انواع مدل های ارائه شده برای تعیین ظرفیت برد
10
1-7- روش های برآورد ظرفیت برد تغذیه ای
15
1-8- تعیین ارزش رجحانی گونه های مصرفی
16
1-8-1- شاخص های ارجحیت تغذیه ای
17
1-8-2- شاخص های انتخاب
18
1-9- آزمون فرضیه ها و حدود اعتمادها
21
1-10- واحد دامی و نیاز های روزانه غذایی
21
1-11- حد بهره برداری مجاز
22
1-12- روش های اندازه گیری تولید
23
فصل دوم : پیشینه پژوهش
24
2-1- مقدمه
25
2-2- منابع داخلی
25
2-3- منابع خارجی
30
2-4- جمع بندی
35
فصل سوم : مواد و روش ها
36
3-1- موقعیت و ویژگی های منطقه مورد مطالعه
35
3-2- موقعیت جغرافیایی دریاچه ارومیه
36
3-1-2- جزیره اشک
36
3-1- 3- دشت ناز (منطقه ی تأمین کننده جمعیت اولیه ی گوزن زرد ایرانی در جزیره اشک)
38
3-1-4- پوشش گیاهیمنطقه مطالعاتی (جزیره اشک)
39
3-1-5- جانوران منطقه
40
3-2- معرفی گونه
41
3-2-1- جایگاه گونه در رده بندی جانوری
41
3-2-2- مشخصات گوزن زرد ایرانی
41
3-2-3- زیستگاه گوزن زرد ایرانی
44
3-2-4- عادات رفتاری گوزن زرد ایرانی
45
3-2-5- تغذیه و عادات غذایی گوزن زرد ایرانی
46
3-3- روش پژوهش
47
3-3-1- تعیین تیپ های پوشش گیاهی
47
3-3-2- مشخص نمودن عادات غذایی گوزن زرد ایرانی در جزیره اشک
48
3-3-3- تعیین ارزش رجحانی گونه های گیاهی (شاخص انتخاب)
52
3-3-4- کیفیت علوفه مورد تغذیه از نظر میزان پروتئین در بهار و تابستان
52
3-3-4-1- اندازه گیری درصد ماده خشک
53
3-3-4-2- اندازه گیری پروتئین خام
53
3-3-5- برآورد میزان علوفه در دسترس گوزن زرد
55
3-3-5-1- اندازه گیری تولید
55
3-3-5-2- روش قطع و توزین
56
3-3-6- پروتئین و خاکستر گونه های مورد تغذیه گوزن زرد در بهار
56
3-3-7- نیاز روزانه گوزن زرد ایرانی (ماده خشک، پروتئین)
61
3-3-8- حد مجاز بهره برداری از گونه های گیاهی
63
3-3-9- برآورد ظرفیت برد تغذیه ای بهاره و تابستانه گوزن زرد ایرانی در جزیره اشک، با استفاده از وزن ماده خشک، پروتئین
63
فصل چهارم: نتایج پژوهش
64
4-1- تعیین ارزش رجحانی گونه های گیاهی (شاخص انتخاب)
65
4-1- 1- شاخص انتخاب
66
4-1-2- شاخص انتخاب استاندارد شده
69
4-1-3- آزمون های آماری
70
4-2- شاخص های دیگر
76
4-2-1- شاخص آلفای منلی
79
4-2-2- برآورد میزان تولید بهاره گونه های دارای ارجحیت غذایی و ظرفیت برد بهاره و تابستانه
82
4-2-3- تعیین میزان پروتئین و خاکستر گونه های گیاهی مورد تغذیه گوزن زرد ایرانی در فصل بهار
84
4-3- برآورد ظرفیت برد تغذیه ای تابستانه جزیره اشک با استفاده از پروتئین در دسترس
84
فصل پنجم: بحث و نتیجه گیری
93
5-1- ارزش رجحانی گونه های گیاهی
94
5-2- شاخص انتخاب
95
5-3- تولید بهاره گونه های دارای ارجحیت غذایی و ظرفیت برد بهاره
100
5-4- پروتئین گونه های دارای ارجحیت و ظرفیت برد
100
5-5- پیشنهادها
101
منابع
103
فهرست جداول |
صفحه | ||||
جدول شماره (3-1): زیستگاه های گوزن زرد ایرانی در کشور | 39 | ||||
جدول شماره (3-2): نیازهای غذایی روزانه گوزن زرد در نیمکره جنوبی (استرالیا) | 62 | ||||
جدول شماره (4-1): شاخص نسبت علوفه و شاخص استاندارد شده، در جنگل جزیره اشک بر اساس رژیم غذایی گوزن زرد ایرانی (Cervus dama mesopotamica) (با حجم) برآورد شده از طریق کوادرات در بهار1390 | 66 | ||||
جدول شماره (4-2): شاخص نسبت علوفه و شاخص استاندازد شده، در جنگل جزیره اشک بر اساس رژیم غذایی گوزن زرد ایرانی (Cervus dama mesopotamica) (با حجم) برآورد شده از طریق ترانسکت و کوادرات در تابستان 1390 | 68 | ||||
جدول شماره(4-3) : خلاصه ی نتایج آزمون G(X2)، در مورد گونه های دارای ارجحیت گوزن زرد ایرانی در بهار 1390 | 72 | ||||
جدول شماره(4-4) : شاخص های انتخاب برای گوزن زرد ایرانی مشاهده شده در چهار نوع زیستگاه در جزیره اشک، دریاچه ارومیه بهار 1390 | 73 | ||||
جدول شماره(4-5) : شاخص انتخاب(w) و شاخص انتخاب استاندارد شده (Bi) محاسبه شده از طریق نرم افزار Ecological Methodology،(داده های مربوط به تغذیه گوزن زرد ایرانی در جزیره اشک دریاچه ارومیه، بهار 1390) | 75 | ||||
جدول شماره (4-6): برخی شاخص های انتخاب برای گونه های تغذیه شده گوزن زرد ایرانی، جزیره اشک، بهار 1390 | 77 | ||||
جدول شماره (4-7): برخی شاخص های انتخاب برای گونه های مورد تغذیه گوزن زرد ایرانی، جزیره اشک، ، تابستان 1390 | 78 | ||||
جدول شماره (4-8): مقادیر شاخص آلفای منلی برای گونه های دارای ارجحیت گوزن زرد ایرانی در فصل بهار | 81 | ||||
جدول شماره (4-9): نیازهای روزانه گوزن زرد ایرانی( با توجه به نسبت وزنی گرفته شده از جدول 3-2) | 85 | ||||
جدول شماره (4-10): ترکیب شیمیایی گونه های مورد تغذیه ی گوزن زرد ایرانی در جزیره اشک (تابستان) | 85 | ||||
جدول شماره (5-1): مقادیر شاخص انتخاب Ivelv(1961) (Ei) مرتبط با مقادیر میانی فراوانی نسبیri (موارد غذاییi موجود در رژیم غذایی) (oi) و موجود در محیط (pi) | 96 | ||||
جدول (5-2): مقادیر شاخص انتخاب) Ivelv(1961) (Ei مرتبط با مقادیر میانی فراوانی نسبیri (موارد غذاییi موجود در رژیم غذایی) (oi) و موجود در محیط (pi) در مورد داده های بهاره جزیره اشک | 97 | ||||
جدول (5-3): مقادیر شاخص انتخاب Straus(1979) (Li) مرتبط با مقادیر میانی فراوانی نسبیri (موارد غذاییi موجود در رژیم غذایی) (oi) و موجود در محیط (pi) در مورد داده های بهاره جزیره اشک | 97 | ||||
جدول (5-4): مقادیر شاخص انتخابBowyer and Bleich(1984) مرتبط با مقادیر میانی فراوانی نسبیri (موارد غذاییi موجود در رژیم غذایی) (oi) و موجود در محیط (pi) در مورد داده های بهاره جزیره اشک | 98 | ||||
جدول (5-5): مقادیر شاخص انتخاب) Ivelv(1961) (Ei مرتبط با مقادیر میانی فراوانی نسبیri (موارد غذاییi موجود در رژیم غذایی) (oi) و موجود در محیط (pi) در مورد داده های تابستانه جزیره اشک | 98 | ||||
جدول (5-6): مقادیر شاخص انتخاب Straus(1979) (Li) مرتبط با مقادیر میانی فراوانی نسبیri (موارد غذاییi موجود در رژیم غذایی) (oi) و موجود در محیط (pi) در مورد داده های تابستانه جزیره اشک | 98 | ||||
جدول (5-7): مقادیر شاخص انتخابBowyer and Bleich(1984) مرتبط با مقادیر میانی فراوانی نسبیri (موارد غذاییi موجود در رژیم غذایی) (oi) و موجود در محیط (pi) در مورد داده های تابستانه جزیره اشک | 99 | ||||
فهرست نمودارها | صفحه | ||||
نمودار شماره (4-1) : زیست توده کل گیاهان دارای ارجحیت و در دسترس برای گوزن زرد ایرانی در زیستگاه های مختلف جزیره اشک در فصل بهار (a) زیست توده کل گیاهان مورد تغذیه گوزن زرد ایرانی در زیستگاه های مختلف (b) | 87 | ||||
نمودار شماره (4-2) : شاخص های انتخاب در گونه های گیاهی دارای ارجحیت در فصل بهار در جزیره اشک | 88 | ||||
نمودار شماره (4-3) : رابطه بین میزان گونه های گیاهی دراری ارجحیت در محیط (pi) ، میزان گونه در رژیم غذایی (oi) و شاخص انتخاب منبع (wi) در زیستگاه دشتی برای گوزن زرد ایرانی، جزیره اشک دریاچه ارومیه در بهار | 88 | ||||
نمودار شماره (4-4): رابطه بین میزان گونه های گیاهی دراری ارجحیت در محیط (pi)، میزان گونه در رژیم غذایی (oi) و شاخص انتخاب منبع (wi) در زیستگاه با شیب بالا برای گوزن زرد ایرانی، جزیره اشک دریاچه ارومیه در بهار | 89 | ||||
نمودار شماره (4-5): رابطه بین میزان گونه های گیاهی دراری ارجحیت در محیط (pi)، میزان گونه در رژیم غذایی (oi) و شاخص انتخاب منبع (wi) در زیستگاه با حاشیه ی شرقی برای گوزن زرد ایرانی، جزیره اشک دریاچه ارومیه در بهار | 89 | ||||
نمودار شماره (4-6): رابطه بین میزان گونه های گیاهی دراری ارجحیت در محیط (pi)، میزان گونه در رژیم غذایی (oi) و شاخص انتخاب منبع (wi) در زیستگاه با حاشیه ی شمالی برای گوزن زرد ایرانی، جزیره اشک دریاچه ارومیه در بهار | 90 | ||||
نمودار شماره (4-7) : رابطه بین میزان گونه های گیاهی دراری ارجحیت در محیط (pi) ، میزان گونه در رژیم غذایی (oi) و شاخص انتخاب منبع (wi) در زیستگاه دشتی برای گوزن زرد ایرانی، جزیره اشک دریاچه ارومیه در تابستان | 90 | ||||
نمودار شماره (4-8): رابطه بین میزان گونه های گیاهی دراری ارجحیت در محیط (pi)، میزان گونه در رژیم غذایی (oi) و شاخص انتخاب منبع (wi) در زیستگاه با شیب بالا برای گوزن زرد ایرانی، جزیره اشک دریاچه ارومیه در تابستان | 91 | ||||
نمودار شماره (4-9): رابطه بین میزان گونه های گیاهی دراری ارجحیت در محیط (pi)، میزان گونه در رژیم غذایی (oi) و شاخص انتخاب منبع (wi) در زیستگاه با حاشیه ی شرقی برای گوزن زرد ایرانی، جزیره اشک دریاچه ارومیه در تابستان | 91 | ||||
نمودار شماره (4-10): رابطه بین میزان گونه های گیاهی دراری ارجحیت در محیط (pi)، میزان گونه در رژیم غذایی (oi) و شاخص انتخاب منبع (wi) در زیستگاه با حاشیه ی شمالی برای گوزن زرد ایرانی، جزیره اشک دریاچه ارومیه در تابستان | 92 | ||||
فهرست تصاویر |
صفحه |
تصویر شماره (3-1): جزیره اشک، بهار 1390 | 37 |
تصویر شماره (3-2) : دشت ناز ساری، تابستان 1387 | 39 |
تصویر شماره( 3-3 ): نقشه پراکنش گوزن زرد ایرانی | 43 |
تصویر شماره (3-4) : سیمای بهاره زیستگاه گوزن زرد ایرانی در جزیره اشک، بهار 1390 | 46 |
تصویرشماره (3-5): سیمای تابستانه زیستگاه گوزن زرد ایرانی در جزیره اشک، تابستان 1390 | 46 |
ی نوشتهها
فرم در حال بارگذاری ...
[چهارشنبه 1399-10-17] [ 07:32:00 ق.ظ ]
|