1-1- پرسش های پژوهش

4

1-2- اهداف پژوهش

5

1-3- فرضیه های پژوهش

5

1-4- ضرورت پژوهش

5

1-5- تعریف واژه ها و اصطلاحات فنی و تخصصی

6

– ظرفیت برد

6

– ظرفیت برد بوم شناختی

7

– ظرفیت برد انسانی

8

– ظرفیت برد زیست شناختی

8

– ظرفیت برد اجتماعی

8

– ظرفیت برد اقتصادی

9

1-6- روش های برآورد ظرفیت برد

10

1-6-1- انواع مدل های ارائه شده برای تعیین ظرفیت برد

10

1-7- روش های برآورد ظرفیت برد تغذیه ای

15

1-8- تعیین ارزش رجحانی گونه های مصرفی

16

1-8-1- شاخص های ارجحیت تغذیه ای

17

1-8-2- شاخص های انتخاب

18

1-9- آزمون فرضیه ها و حدود اعتمادها

21

1-10- واحد دامی و نیاز های روزانه غذایی

21

1-11- حد بهره برداری مجاز

22

1-12- روش های اندازه گیری تولید

23

فصل دوم : پیشینه پژوهش

24

2-1- مقدمه

25

2-2- منابع داخلی

25

2-3- منابع خارجی

30

2-4- جمع بندی

35

فصل سوم : مواد و روش ها

36

3-1- موقعیت و ویژگی های منطقه مورد مطالعه

35

3-2- موقعیت جغرافیایی دریاچه ارومیه

36

3-1-2- جزیره اشک

36

3-1- 3- دشت ناز (منطقه ی تأمین کننده جمعیت اولیه ی گوزن زرد ایرانی در جزیره اشک)

38

3-1-4- پوشش گیاهیمنطقه مطالعاتی (جزیره اشک)

39

3-1-5- جانوران منطقه

40

3-2- معرفی گونه

41

3-2-1- جایگاه گونه در رده بندی جانوری

41

3-2-2- مشخصات گوزن زرد ایرانی

41

3-2-3- زیستگاه گوزن زرد ایرانی

44

3-2-4- عادات رفتاری گوزن زرد ایرانی

45

3-2-5- تغذیه و عادات غذایی گوزن زرد ایرانی

46

3-3- روش پژوهش

47

3-3-1- تعیین تیپ های پوشش گیاهی

47

3-3-2- مشخص نمودن عادات غذایی گوزن زرد ایرانی در جزیره اشک

48

3-3-3- تعیین ارزش رجحانی گونه های گیاهی (شاخص انتخاب)

52

3-3-4- کیفیت علوفه مورد تغذیه از نظر میزان پروتئین در بهار و تابستان

52

3-3-4-1- اندازه گیری درصد ماده خشک

53

3-3-4-2- اندازه گیری پروتئین خام

53

3-3-5- برآورد میزان علوفه در دسترس گوزن زرد

55

3-3-5-1- اندازه گیری تولید

55

3-3-5-2- روش قطع و توزین

56

3-3-6- پروتئین و خاکستر گونه های مورد تغذیه گوزن زرد در بهار

56

3-3-7- نیاز روزانه گوزن زرد ایرانی (ماده خشک، پروتئین)

61

3-3-8- حد مجاز بهره برداری از گونه های گیاهی

63

3-3-9- برآورد ظرفیت برد تغذیه ای بهاره و تابستانه گوزن زرد ایرانی در جزیره اشک، با استفاده از وزن ماده خشک، پروتئین

63

فصل چهارم: نتایج پژوهش

64

4-1- تعیین ارزش رجحانی گونه های گیاهی (شاخص انتخاب)

65

4-1- 1- شاخص انتخاب

66

4-1-2- شاخص انتخاب استاندارد شده

69

4-1-3- آزمون های آماری

70

4-2- شاخص های دیگر

76

4-2-1- شاخص آلفای منلی

79

4-2-2- برآورد میزان تولید بهاره گونه های دارای ارجحیت غذایی و ظرفیت برد بهاره و تابستانه

82

4-2-3- تعیین میزان پروتئین و خاکستر گونه های گیاهی مورد تغذیه گوزن زرد ایرانی در فصل بهار

84

4-3- برآورد ظرفیت برد تغذیه ای تابستانه جزیره اشک با استفاده از پروتئین در دسترس

84

فصل پنجم: بحث و نتیجه گیری

93

5-1- ارزش رجحانی گونه های گیاهی

94

5-2- شاخص انتخاب

95

5-3- تولید بهاره گونه های دارای ارجحیت غذایی و ظرفیت برد بهاره

100

5-4- پروتئین گونه های دارای ارجحیت و ظرفیت برد

100

5-5- پیشنهادها

101

منابع

103


فهرست جداول
صفحه  
جدول شماره (3-1): زیستگاه های گوزن زرد ایرانی در کشور 39  
جدول شماره (3-2): نیازهای غذایی روزانه گوزن زرد در نیمکره جنوبی (استرالیا) 62  
جدول شماره (4-1): شاخص نسبت علوفه و شاخص استاندارد شده، در جنگل جزیره ا­شک بر اساس رژیم غذایی گوزن زرد ایرانی (Cervus dama mesopotamica) (با حجم) برآورد شده از طریق کوادرات در بهار1390 66  
جدول شماره (4-2): شاخص نسبت علوفه و شاخص استاندازد شده، در جنگل جزیره اشک بر اساس رژیم غذایی گوزن زرد ایرانی (Cervus dama mesopotamica) (با حجم) برآورد شده از طریق ترانسکت و کوادرات در تابستان 1390 68  
جدول شماره(4-3) : خلاصه ی نتایج آزمون G(X2)، در مورد گونه های دارای ارجحیت گوزن زرد ایرانی در بهار 1390 72  
جدول شماره(4-4) : شاخص های انتخاب برای گوزن زرد ایرانی مشاهده شده در چهار نوع زیستگاه در جزیره اشک، دریاچه ارومیه بهار 1390 73  
جدول شماره(4-5) : شاخص انتخاب(w) و شاخص انتخاب استاندارد شده (Bi) محاسبه شده از طریق نرم افزار Ecological Methodology،(داده های مربوط به تغذیه گوزن زرد ایرانی در جزیره اشک دریاچه ارومیه، بهار 1390) 75  
جدول شماره (4-6): برخی شاخص های انتخاب برای گونه های تغذیه شده گوزن زرد ایرانی، جزیره اشک، بهار 1390 77  
جدول شماره (4-7): برخی شاخص های انتخاب برای گونه های مورد تغذیه گوزن زرد ایرانی، جزیره اشک، ، تابستان 1390 78  
جدول شماره (4-8): مقادیر شاخص آلفای منلی برای گونه های دارای ارجحیت گوزن زرد ایرانی در فصل بهار 81  
جدول شماره (4-9): نیازهای روزانه گوزن زرد ایرانی( با توجه به نسبت وزنی گرفته شده از جدول 3-2) 85  
جدول شماره (4-10): ترکیب شیمیایی گونه های مورد تغذیه ی گوزن زرد ایرانی در جزیره اشک (تابستان) 85  
جدول شماره (5-1): مقادیر شاخص انتخاب Ivelv(1961) (Ei) مرتبط با مقادیر میانی فراوانی نسبیri (موارد غذاییi موجود در رژیم غذایی) (oi) و موجود در محیط (pi) 96  
جدول (5-2): مقادیر شاخص انتخاب) Ivelv(1961) (Ei مرتبط با مقادیر میانی فراوانی نسبیri (موارد غذاییi موجود در رژیم غذایی) (oi) و موجود در محیط (pi) در مورد داده های بهاره جزیره اشک 97  
جدول (5-3): مقادیر شاخص انتخاب Straus(1979) (Li) مرتبط با مقادیر میانی فراوانی نسبیri (موارد غذاییi موجود در رژیم غذایی) (oi) و موجود در محیط (pi) در مورد داده های بهاره جزیره اشک 97  
جدول (5-4): مقادیر شاخص انتخابBowyer and Bleich(1984) مرتبط با مقادیر میانی فراوانی نسبیri (موارد غذاییi موجود در رژیم غذایی) (oi) و موجود در محیط (pi) در مورد داده های بهاره جزیره اشک 98  
جدول (5-5): مقادیر شاخص انتخاب) Ivelv(1961) (Ei مرتبط با مقادیر میانی فراوانی نسبیri (موارد غذاییi موجود در رژیم غذایی) (oi) و موجود در محیط (pi) در مورد داده های تابستانه جزیره اشک 98  
جدول (5-6): مقادیر شاخص انتخاب Straus(1979) (Li) مرتبط با مقادیر میانی فراوانی نسبیri (موارد غذاییi موجود در رژیم غذایی) (oi) و موجود در محیط (pi) در مورد داده های تابستانه جزیره اشک 98  
جدول (5-7): مقادیر شاخص انتخابBowyer and Bleich(1984) مرتبط با مقادیر میانی فراوانی نسبیri (موارد غذاییi موجود در رژیم غذایی) (oi) و موجود در محیط (pi) در مورد داده های تابستانه جزیره اشک 99  
   
  فهرست نمودارها صفحه
  نمودار شماره (4-1) : زیست توده کل گیاهان دارای ارجحیت و در دسترس برای گوزن زرد ایرانی در زیستگاه های مختلف جزیره اشک در فصل بهار (a) زیست توده کل گیاهان مورد تغذیه گوزن زرد ایرانی در زیستگاه های مختلف (b) 87
  نمودار شماره (4-2) : شاخص های انتخاب در گونه های گیاهی دارای ارجحیت در فصل بهار در جزیره اشک 88
  نمودار شماره (4-3) : رابطه بین میزان گونه های گیاهی دراری ارجحیت در محیط (pi) ، میزان گونه در رژیم غذایی (oi) و شاخص انتخاب منبع (wi) در زیستگاه دشتی برای گوزن زرد ایرانی، جزیره اشک دریاچه ارومیه در بهار 88
  نمودار شماره (4-4): رابطه بین میزان گونه های گیاهی دراری ارجحیت در محیط (pi)، میزان گونه در رژیم غذایی (oi) و شاخص انتخاب منبع (wi) در زیستگاه با شیب بالا برای گوزن زرد ایرانی، جزیره اشک دریاچه ارومیه در بهار 89
  نمودار شماره (4-5): رابطه بین میزان گونه های گیاهی دراری ارجحیت در محیط (pi)، میزان گونه در رژیم غذایی (oi) و شاخص انتخاب منبع (wi) در زیستگاه با حاشیه ی شرقی برای گوزن زرد ایرانی، جزیره اشک دریاچه ارومیه در بهار 89
  نمودار شماره (4-6): رابطه بین میزان گونه های گیاهی دراری ارجحیت در محیط (pi)، میزان گونه در رژیم غذایی (oi) و شاخص انتخاب منبع (wi) در زیستگاه با حاشیه ی شمالی برای گوزن زرد ایرانی، جزیره اشک دریاچه ارومیه در بهار 90
  نمودار شماره (4-7) : رابطه بین میزان گونه های گیاهی دراری ارجحیت در محیط (pi) ، میزان گونه در رژیم غذایی (oi) و شاخص انتخاب منبع (wi) در زیستگاه دشتی برای گوزن زرد ایرانی، جزیره اشک دریاچه ارومیه در تابستان 90
  نمودار شماره (4-8): رابطه بین میزان گونه های گیاهی دراری ارجحیت در محیط (pi)، میزان گونه در رژیم غذایی (oi) و شاخص انتخاب منبع (wi) در زیستگاه با شیب بالا برای گوزن زرد ایرانی، جزیره اشک دریاچه ارومیه در تابستان 91
  نمودار شماره (4-9): رابطه بین میزان گونه های گیاهی دراری ارجحیت در محیط (pi)، میزان گونه در رژیم غذایی (oi) و شاخص انتخاب منبع (wi) در زیستگاه با حاشیه ی شرقی برای گوزن زرد ایرانی، جزیره اشک دریاچه ارومیه در تابستان 91
  نمودار شماره (4-10): رابطه بین میزان گونه های گیاهی دراری ارجحیت در محیط (pi)، میزان گونه در رژیم غذایی (oi) و شاخص انتخاب منبع (wi) در زیستگاه با حاشیه ی شمالی برای گوزن زرد ایرانی، جزیره اشک دریاچه ارومیه در تابستان 92
     
           

پایان نامه


فهرست تصاویر
صفحه
تصویر شماره (3-1): جزیره اشک، بهار 1390 37
تصویر شماره (3-2) : دشت ناز ساری، تابستان 1387 39
تصویر شماره( 3-3 ): نقشه پراکنش گوزن زرد ایرانی 43
تصویر شماره (3-4) : سیمای بهاره زیستگاه گوزن زرد ایرانی در جزیره اشک، بهار 1390 46
تصویرشماره (3-5): سیمای تابستانه زیستگاه گوزن زرد ایرانی در جزیره اشک، تابستان 1390 46

ی نوشته‌ها


 
 
 
موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...