دانلود پایان نامه ارشد : خالص سازی گاز |
1-2-3-2 مرحلهیکاتالیستی……………………………………………23
1-2-4 جذب فیزیکی.. 25
1-2-5 جذب-اکسایش…. 26
عنوان صفحه
1-2-6 نفوذ غشایی.. 28
1-2-7 جذب سطحی.. 29
1-2-8 حذف زیستی.. 30
1-2-8-1 فنآوریهای خالصسازی زیستی گاز……………………….……..30
1-2-8-2 باکتریهای نوردوست………………………….………………32
1-2-8-3 باکتریهای گوگردی شیمیدوست…………………………………………..33
1-2-8-4 انواع زیست رآکتورها…………………………………………………………34
1-2-8-4-1 زیست فیلترها………………………………………………………….35
1-2-8-4-3 زیست فیلترهای چکهای……………………………………………….36
1-2-8-4-4 زیست شویندهها……………………………………………………….36
1-2-8-4-4 رآکتورهای خوراک-ناپیوسته………………………………………….39
1-3 گوگرد. 42
1-3-1 گوگرد یا گوگرد معدنی.. 43
1-3-2 زیست گوگرد. 44
1-3-3 چرخهی زیست گوگرد. 44
1-3-4 نقش میکروبی در چرخهی گوگرد. 46
1-3-4-1 باکتریهای کاهندهی گوگرد…………………………………………………………………………….47
1-3-4-2 باکتریهای اکسندهی گوگرد…………………………………………………………………………….48
1-4 تیوباسیلوس تیوپاروس… 50
1-5 پتانسیل اکسایش و کاهش…. 51
1-5-1 نیتروژن گیری.. 52
عنوان صفحه
1-5-2 حذف فسفر زیستی.. 52
1-5-3 تشکیل و تخمیر سولفید (تولید بوی بد زیستی) 53
1-6 متان تیول 53
1-6-1 ساختار و خواص شیمیایی.. 54
1-6-2 وقوع………. 54
1-6-3 روش تهیه 56
1-6-4 کاربردها…. 56
1-6-5 روش حذف شیمیایی.. 56
1-6-5-1 انواع فرآیندهای مرآکس…………………………………………………………………………………….57
1-6-5-2 مرآکس معمول برای استخراج مرکاپتان از LPG……………………………………………..58
1-6-6 روش های حذف زیستی متیل مرکاپتان.. 59
1-6-6-1 مکانیزم هوازی……………………………………………………………………………………………………….59
1-6-6-2 مکانیزم بیهوازی…………………………………………………………………………………………………..60
1-6-6-3 باکتریهای موجود در آب……………………………………………………………………………………..61
1-6-6-4 باکتریهای موجود در خاک…………………………………………………………………………………..62
1-6-7 متیل پلی سولفیدها 62
1-7 خلاصهای بر طراحی آزمایش…. 63
بر تحقیقات گذشته 66
3 فصل سوم: مواد و روشهای کار. 69
3-1 باکتری و محیط کشت… 69
3-1-1 انتخاب سویهی باکتری.. 69
3-1-2 آماده سازی محیط کشت… 71
عنوان صفحه
3-1-3 توضیحی مختصر بر روی محیط کشت… 73
3-1-4 اینکوباسیون باکتریها 77
3-2 فرآیند آزمایش 80
3-2-1 زیست رآکتور و تجهیزات آن.. 80
3-2-2 عملیات زیست رآکتور. 81
3-3 اندازهگیریها 83
3-3-1 سولفید….. 83
3-3-2 مرکاپتان… 84
3-3-3 سولفات….. 85
3-3-4 تیوسولفات 87
3-3-5 باکتری و گوگرد. 88
3-3-5-1 گوگرد………………………………………………………………………………………………………………..88
3-3-5-2 باکتری………………………………………………………………………………………………………………..90
3-4 اثر دیگر ذرات 93
4 فصل چهارم: نتایج………………………………………………………………………………………………………………………..95
4-1 واکنش ها 95
4-1-1 واکنشهای مربوط به اکسایش تیوسولفات.. 95
4-1-2 واکنش های مربوط به اکسایش سولفید…. 95
4-1-3 واکنش های مربوط به اکسایش مرکاپتان…. 96
4-1-4 واکنش های شیمیایی یا غیر زنده. 96
4-2 بررسی محیط کشت… 97
4-3 بررسی میزان حذف سولفید در شرایط ناپیوسته. 101
عنوان صفحه
4-4 حذف همزمان سولفید و مرکاپتید. 108
4-4-1 اثر عوامل مورد بررسی بر روی درصد حذف سولفید. 115
4-4-1-1 اثر بار سولفید………………………………………………………………………………………………….115
4-4-1-2 اثر بار مرکاپتید………………………………………………………………………………………………..116
4-4-1-3 اثر غلظت باکتری……………………………………………………………………………………………..117
4-4-1-4 اثر دما………………………………………………………………………………………………………………118
4-4-1-5 اثر pH……………………………………………………………………………………………………………..119
4-4-1-5 اثر متقابل غلظت باکتری و pH………………………………………………………………………120
4-4-2 اثر عوامل مورد بررسی بر روی درصد حذف مرکاپتان.. 122
4-4-2-1 اثر بار سولفید…………………………………………………………………………………………………..122
4-4-2-2 اثر بار مرکاپتید………………………………………………………………………………………………..123
4-4-2-3 اثر غلظت باکتری…………………………………………………………………………………………….123
4-4-2-4 اثر دما…………………………………
……………………………………………………………………………124
4-4-2-5 اثر pH……………………………………………………………………………………………………………..125
4-5 نتیجهگیری 125
4-6 پیشنهادات 126
5 منابع 128
فهرست جدولها
عنوان صفحه
جدول 1‑1: ناخالصی های بنیادین فاز بخار…………………………………………………………………………………… 16
جدول 1‑2: اثرات سلامتی مربوط به رهاسازی گاز سولفید هیدروژن…………………………………………. 17
جدول 1‑3: راهبردهای انتخاب فرآیند برای حذف سولفید هیدروژن…………………………………………. 18
جدول 1‑4: فرآیندهای حلال فیزیکی………………………………………………………………………………………….. 26
جدول 1‑5: دسته بندی و حالت فرآیندهای جذب/ اکسایش……………………………………………………….. 27
جدول 1‑6: ویژگیهای باکتری های اکسیدکننده ی گوگرد…………………………………………………………… 31
جدول 1‑7: دسته بندی رآکتورهای زیستی………………………………………………………………………………….. 34
جدول 1‑8: شکل های مهم زمین میکروبی گوگرد و حالت های اکسایش آن…………………………… 43
…………………………………..48
……………………………………………………….49
……………………………………………………….50
جدول 3‑1: شماری از باکتری های اکسیدکننده ی گوگرد و شرایط دمایی و pH آن ها……………….70
جدول 3‑2: محیط کشت اختصاصی تیوباسلوس تیوپاروس ارائه شده از dsmz آلمان………………….72
جدول 3‑3: عملکرد برخی از ویتامین ها در میکروارگانیزم ها………………………………………………………..77
جدول 4‑1: عامل ها و فاصله های سطحشان در طراحی آزمایش……………………………………………..109
جدول 4-2: مقادیر طراحی شده توسط نرم افزار برای عاملهای انتخاب شده و پاسخها………….109
عنوان صفحه
جدول 1‑3 پارامترهای تحلیل واریانس برای حذف سولفید هیدروژن………………………………………..112
جدول 1‑4 پارامترهای تحلیل واریانس برای حذف متیل مرکاپتان……………………………………………112
فهرست شکلها
عنوان صفحه
شکل 1‑1 فرمول ساختاری آمینهای استفاده شده در تصفیهی گاز. (الف) منواتانول آمین، (ب) دی اتانول آمین، (پ) تری اتانول آمین، (ت) متیل دی اتانول آمین، (ث) دی ایزوپروپانول آمین، (ج) 2-(2-آمینواتوکسی) اتانول. 20
شکل 1‑2 شماتیکی از یک زیست فیلتر. 36
شکل 1‑3 شماتیکی از یک زیست فیلتر چکه ای. 37
شکل 1‑4 شماتیکی از یک زیست شوینده. 38
شکل 1‑5 چرخهی گوگرد در طبیعت. 45
شکل 1‑6 نمایی از چرخه گوگرد در یک برکه. 46
شکل 3‑1 محلول ویتامین(20 برابر غلیظ)، شناساگر بروموکروزول بنفش و محلول فلزات ناچیز (از راست به چپ) 73
شکل 3‑2 کشت جامد به جامد. (الف و ب) نمایی از رو و پشت محیط کشت جامد در روز دوم از رشد. تمام کشت های میانی نمونه شاهد (بدون باکتری) می باشند. 78
شکل 3‑3 کشت جامد به جامد. (الف و ب) نمایی از رو و پشت محیط کشت جامد در روز سوم از کشت. تمام کشت های میانی نمونه شاهد (بدون باکتری) می باشند. 78
شکل 3‑4 نمایی از کشت های مورداستفاده در CFU. 79
عنوان صفحه
شکل 3‑5 نمایی از محیط کشت مایع. (الف) محیط مایع بدون بافر و محلول بافر (از راست به چپ). (ب) محیط کشت مایع پس از 5 روز اینکوباسیون. 80
شکل 3‑6 شماتیکی از زیست رآکتور مورد استفاده در انجام آزمایش. 81
شکل 3‑7 نمودار کالیبراسیون مربوط به میزان جذب یون های مرکاپتید بر اساس غلظت در طول موج 500 نانومتر. 85
شکل 3‑8 نمودار کالیبراسیون میزان جذب یون های سولفات بر اساس غلظت در طول موج 420 نانومتر. 86
شکل 3‑9 نمودار کالیبراسیون میزان جذب یون های تیوسولفات بر اساس غلظت در طول موج 760 نانومتر. 87
شکل 3‑10 نمودار اسکن طیفی برای گوگرد در تولوئن با نقطه ی بیشینه در طول موج 290 نانومتر. ……………. 89
شکل 3‑11 نمودار کالیبراسیون میزان جذب ذرات گوگرد در تولوئن بر اساس غلظت در طول موج 290 نانومتر. 90
شکل 3‑12 نمودار کالیبراسیون میزان جذب ذرات گوگرد درون آب بر اساس غلظت در طول موج 600 نانومتر. 91
شکل 3‑13 نمودار کالیبراسیون میزان CFU بر اساس میزان جذب. 92
شکل 4‑1 تغییرات میزان جذب در طول موج 600 نانومتر برحسب زمان. 97
شکل 4‑2 تغییرات میزان جذب باکتری در طول موج 600 نانومتر و تغییرات غلظت تیوسولفات برحسب زمان. 98
شکل 4‑3 تغییرات میزان جذب در طول موج 600 نانومتر و تغییرات غلظت سولفات و گوگرد برحسب زمان. 99
شکل 4‑4 تغییرات pH و ORP برحسب زمان. 100
عنوان صفحه
شکل 4‑5 تغییرات ORP برحسب pH. 101
شکل 4‑6 تغییرات غلظت سولفید با زمان در فرآیند ناپیوسته. 102<br /
>شکل 4‑7 تغییرات غلظت پلی سولفید با زمان در فرآیند ناپیوسته. 103
شکل 4‑8 تغییرات غلظت تیوسولفات با زمان در فرآیند ناپیوسته. 104
شکل 4‑9 تغییرات غلظت سولفات با زمان در فرآیند ناپیوسته. 104
شکل 4‑10 تغییرات غلظت گوگرد و جذب آن در طول موج 600 نانومتر با زمان در فرآیند ناپیوسته…… 105
شکل 4‑11 تغییرات pH با زمان در فرآیند ناپیوسته. 106
شکل 4‑12 تغییرات ORP با زمان در فرآیند ناپیوسته. 107
شکل 4‑13 تغییرات ORP با میزان غلظت سولفید در فرآیند ناپیوسته. 107
شکل 4‑14 تغییرات ORP با pH در فرآیند ناپیوسته. 108
شکل 4‑15 نمودار مقادیر پیش بینی شده بر حسب مقادیر واقعی برای حذف سولفید……………..108
شکل 4‑16 نمودار مقادیر پیش بینی شده بر حسب مقادیر واقعی برای حذف متیل مرکاپتان…108
شکل4-17 نمودار مقادیر باقیمانده بر حسب مقادیر پیش بینی شده برای حذف سولفید هیدروژن…………………………………………………………………………………………………………………………………………114
شکل4-18: نمودار مقادیر باقیمانده بر حسب مقادیر پیش بینی شده برای حذف متیل مرکاپتان..115
شکل 4‑19 درصد حذف سولفید بر حسب میزان بار سولفید (دیگر عامل ها در مقدار میانی) 116
شکل 4‑20 درصد حذف سولفید بر حسب بار مرکاپتید (دیگر عامل ها در مقدار میانی) 117
شکل 4‑21 درصد حذف سولفید بر حسب OD باکتری (دیگر عامل ها در مقدار میانی) 118
شکل 4‑22 درصد حذف سولفید بر حسب دما (دیگر عامل ها در مقدار میانی) 119
شکل 4‑23 درصد حذف سولفید بر حسب pH (دیگر عامل ها در مقدار میانی) 120
شکل 4‑24 درصد حذف سولفید بر حسب غلظت باکتری و pH (دیگر عامل ها در مقدار میانی)…………………………………………………………………………………………………………………………………………….121
شکل 4‑25 نمودار کانتور اثر متقابل غلظت باکتری و pH بر روی حذف سولفید. 121
شکل 4‑26 درصد حذف مرکاپتید بر حسب بار سولفید (دیگر عامل ها در مقدار میانی) 122
فرم در حال بارگذاری ...
[چهارشنبه 1399-10-17] [ 07:48:00 ق.ظ ]
|