پایان نامه : شناسایی اجزای تشکیل دهنده اسانس و بررسی اثرات ضد اکسیدانی، ضد میکروبی و ضد سرطانی دو … |
2
1-1- ترکیبات طبیعی
3
1-1-1- آلکالوئید
3
1-1-2- فلاونوئیدها
4
1-1-3- کومارین ها
4
1-1-4- گلیکوزیدها
4
1-1-5- لیگنان ها
5
1-1-6- استروئیدها
5
1-1-7- اسانس ها
5
1-1-7-1- شیمی اسانس ها
5
1-1-7-2- بیوسنتز اسانس ها
9
1-1-7-3- کاربردهای اسانس های طبیعی
11
1-2- عصاره های گیاهی
11
1-2-1- استخراج عصاره گیاهی
11
1-2-1-1- استخراج گرم و مداوم (سوکسله)
12
1-2-2- استخراج اسانس های طبیعی
13
1-2-2-1- تقطیر با بخار همزمان با استخراج حلال آلی (SDE)
15
1-3- تركیب های ضد اكسیدان
16
1-3-1- روش های سنجش فعالیت ضد اكسیدانی
17
1-3-1-1- آزمون بی رنگ شدن بتا كاروتن در حضور لینولئیك اسید
17
1-3-1-2- سنجش مقدار تام فنل با FCR
18
1-3-1-3- سنجش ظرفیت به دام انداختن رادیكال DPPH
19
1-4- کروماتوگرافی گازی
20
1-4-1- اجزای اصلی دستگاه کروماتوگرافی گازی
21
1-4-1-1- مخزن گاز حامل
21
1-4-1-2- سیستم تزریق نمونه
21
1-4-1-3- ستون وآون ستون
21
1-4-1-4- سامانه آشکارساز
22
1-4-2- کروماتوگرافی گازی/طیف سنج جرمی (GC-MS)
22
1-4-2-1- طیف سنج جرمی چهارقطبی
23
1-4-3- شاخص بازداری کواتس
23
1-5- ارزیابی سمیت سلولی
25
1-6- فعالیت ضد میکروبی
26
1-6-1- میکروارگانیسم ها
27
1-6-1-1- باکتری ها
27
1-6-1-2- قارچ ها
27
1-6-2- محیط های کشت میکروبی
28
1-6-3- حساسیت آنتی بیوتیکی
29
1-6-3-1- روش دیسک دیفیوژن
29
1-6-3-2- روش حداقل غلظت ممانعت کننده رشد (MIC)
29
1-7- گیاه شناسی
30
1-7-1- خصوصیات گیاه شناسی راسته چتریان (Apiales)
30
1-7-2- خصوصیات گیاه شناسی خانواده چتریان (Apiaceae)
30
1-7-3- ویژگی های گیاه شناسی طایفه Smyrneae
31
1-7-4- ویژگی های گیاه شناسی شوکران باغی
31
1-7-5- ویژگی های گیاه شناسی خار عروس
32
فصل دوم: دستگاه ها، مواد و روشها
34
2-1- دستگاه ها، مواد و وسایل مورد استفاده
35
2-1-1- دستگاه ها و وسایل مورد استفاده
35
2-1-2- مواد شیمیایی مورد استفاده
36
2-1-3- میکروارگانیسم ها و آنتی بیوتیک های مورد استفاده
37
2-2- منابع گیاهی مورد استفاده
38
2-2-1- جمع آوری وآماده سازی نمونه های گیاهی
38
2-3- جداسازی واستخراج عصاره از نمونه گیاهی
38
2-3-1- عصاره گیری از نمونه گیاه
38
2-3-2- تعیین بازده عصاره گیری
39
2-4- استخراج ترکیبات فرار گیاهی
39
2-4-1- تعیین بازده اسانس گیری
40
2-4-2- شناسایی ترکیب های فرار گیاه با دستگاه GC-MS
40
2-5- بررسی فعالیت ضد اكسیدانی
41
2-5-1- بررسی فعالیت ضد اكسیدانی به روش DPPH
41
2-5-2- اندازه گیری مقدار كل تركیبات فنلی
42
2-5-3- آزمایش بی رنگ شدن بتاکاروتن در حضور لینولئیک اسید
44
2-6- فعالیت ضدمیکروبی
46
2-6-1- روش انتشار در آگار (دیسک دیفیوژن)
46
2-6-2- تعیین حداقل غلظت مهارکنندگی رشد
46
2-7- آزمون سمیت سلولی
47
فصل سوم: بحث و نتیجه گیری
48
3-1- ترکیبات فرار گیاهی
49
3-1-1- استخراج ترکیبات فرار گیاهی
49
3-1-2- شناسایی ترکیبات فرار گیاه
50
3-2- استخراج عصاره متانولی از گیاه
53
3-3- آزمون های سنجش فعالیت ضد اکسیدانی
54
3-3-1- آزمون DPPH
54
3-3-2- بررسی کل ترکیب های فنلی به روش Folin-Ciocalteu
61
3-3-3- آزمون بتاکاروتن-لینولئیک اسید
63
3-4- بررسی فعالیت ضدمیکروبی
64
3-5- سمیت سلولی
66
نتیجه گیری
67
پیشنهادها
68
منابع و مآخذ
69
فهرست شکل ها
صفحه 8 10 10 13 16 32 33 |
عنوان
شکل1-1: ساختار ترکیبات اسانسی شکل 1-2: مسیرهای بیوسنتز پیش سازهای ترپنوئیدها شکل 1-3: مسیر بیوسنتز شیکمیک اسید در فنیل پروپانوئیدها شکل1-4: دستگاه سوکسله شکل1-5: دستگاه تقطیر و استخراج همزمان PhysospermumCusson ex Juss.شکل1-6: گیاه Morina persica L.گیاه شکل 1-7: |
فهرست نمودارها
صفحه 20 55 56 57 58 59 60 61 62 63 |
عنوان در حضور ضد اکسیدان DPPHنمودار 1-1: نمودار جذب- طول موج برای نمودار 3-1: نمودار درصد مهار- منفی لگاریتم غلظت برای استاندارد BHT نمودار 3-2: نمودار درصد مهار در برابر منفی لگاریتم غلظت عصاره اندام هوایی خار عروس نمودار 3-3: نمودار درصد مهار- منفی لگاریتم غلظت عصاره ساقه و برگ شوكران باغی نمودار 3-4: نمودار درصد مهار – منفی لگاریتم غلظت عصاره میوه شوكران باغی نمودار 3-5: نمودار درصد مهار- منفی لگاریتم غلظت عصاره میوه فاقد چربی شوكران باغی نمودار 3-6: مقایسه نتایج DPPH عصاره های متانولی گیاه شوكران باغی و خار عروس نمودار 3-7: نمودار جذب در برابر غلظت استاندارد گالیک اسید نمودار 3-8: مقایسه معادل گالیک اسید ترکیبات فنلی در عصاره های شوكران باغی و خار عروس نمودار3-9: مقایسه درصدهای مهار لینولئیک اسید عصاره های شوكران باغی و خار عروس |
صفحه 35 36 37 38 49 50 52 53 54 55 56 56 57 58 58 59 59 60 60 61 62 63 |
عنوان جدول2-1: دستگاه های مورد استفاده جدول2-2: انواع مواد شیمیایی مورد استفاده جدول2-3: انواع میکروارگانیسم های مورد استفاده جدول2-4: آنتی بیوتیک های مورد استفاده جدول3-1: مقایسه بازده استخراج ترکیبات فرار جدول3-2: ترکیب درصد اجزای فرار در شوکران باغی جدول3-3: ترکیب درصد اجزای فرار در خار عروس جدول3-4 : مقایسه بازده عصاره گیری جدول3-5: درصدهای مهار DPPH برای هر غلظت از نمونه استاندارد BHT جدول3-6: نتایج آزمون DPPH برای نمونه استاندارد BHT جدول3-7 : درصدهای مهار DPPH برای هر غلظت از عصاره اندام هوایی خار عروس جدول3-8 : نتایج آزمون DPPH برای اندام هوایی خار عروس جدول3-9: درصدهای مهار DPPH برای هر غلظت از عصاره ساقه و برگ شوكران باغی جدول3-10: نتایج آزمون DPPHبرای عصاره عصاره ساقه و برگ شوكران باغی جدول3-11: درصدهای مهار DPPH برای هر غلظت از عصاره میوه شوكران باغی جدول3-12: نتایج آزمون DPPHبرای عصاره میوه شوكران باغی جدول3-13: درصدهای مهار DPPH برای هر غلظت از عصاره میوه فاقد چربی شوكران جدول3-14: نتایج آزمون DPPH برای عصاره میوه فاقد چربی شوكران باغی جدول3-15: نتایج آزمون DPPH عصاره گیاه خار عروس و عصاره های شوكران باغی جدول3-16: جذب مربوط به غلظت های متفاوت گالیک اسید جدول3-17: محتوای فنولی عصاره های گیاهی جدول3-18: درصد مهار لینولئیک اسید عصاره های گیاهی جدول3-19 : نتایج مربوط به تعیین فعالیت ضدمیکروبی عصاره های گیاهی |
علایم و اختصارات
فرم در حال بارگذاری ...
[چهارشنبه 1399-10-17] [ 06:30:00 ق.ظ ]
|