دانلود پایان نامه:ارزیابی اثر ضدمیکروبی نانواسانس های اسطوخودوس، درمنه، دارچین و مورد بر روی میکروب های … |
1-7-1 ………….. مشخصات کلی استرپتوکوک ها 10
1-7-1-1 ……… استرپتوکوک پیوژن. 11
1-7-1-1-1 ….. بیماری زایی.. 12
1-7-1-1-2 ….. تست های تشخیصی.. 12
1-7-1-1-3 ….. درمان. 13
1-7-1-2 ……… استرپتوکوک پنومونیه. 13
1-7-1-2-1 ….. تست های تشخیصی.. 14
1-7-1-2-2 ….. بیماری زایی.. 15
1-7-1-2-3 ….. درمان. 15
1-7-2 ………….. مشخصات کلی استافیلوکوک ها 16
1-7-2-1 ……… استافیلوکوک اورئوس… 16
1-7-2-1-1 ….. تست های تشخیصی.. 17
1-7-2-1-2 ….. بیماری زایی.. 18
1-7-2-1-3 ….. درمان. 18
1-7-3 ………….. مشخصات کلی پسودوموناس ها 19
1-7-3-1 ……… پسودوموناس آئروژینوزا 19
1-7-3-1-1 ….. تست های تشخیصی.. 21
1-7-3-1-2 ….. بیماری زایی.. 21
1-7-3-1-3 ….. درمان. 21
1-8 ………………. تاریخچه درمانی گیاهان دارویی.. 22
1-8-1 ………….. ویژگی های خاص تولید گیاهان دارویی.. 23
1-8-2 ………….. شکل های مصرف گیاهان دارویی.. 23
1-9 ………………. ویژگی های گیاهان دارویی مورد آزمایش…. 23
1-9-1 ………….. گیاه درمنه. 23
1-9-1-1 ……… ترکیبات شیمیایی و اسانس گیاه 24
1-9-1-2 ……… خواص درمانی.. 25
1-9-2 ………….. گیاه اسطو خودوس… 25
1-9-2-1 ……… ترکیبات شیمیایی و اسانس گیاه 26
1-9-2-2 ……… خواص درمانی.. 26
1-9-3 ………….. گیاه دارچین.. 26
1-9-3-1 ……… ترکیبات شیمیایی و اسانس گیاه 28
1-9-3-2 ……… خواص درمانی.. 29
1-9-4 ………….. گیاه مورد یا مورت… 29
1-9-4-1 ……… ترکیبات شیمیایی و اسانس گیاه 31
1-9-4-2 ……… خواص درمانی.. 32
1-10 ……………. اسانس های گیاهی.. 32
1-11 ……………. نانواسانس های گیاهی.. 33
1-11-1 ………… کیتوزان. 33
1-12 ……………. بررسی اثرات ضد میکروبی.. 35
1-13 ……………. تعیین MIC به روش میکرودایلوشن (ریز رقت) 35
1-13-1 ………… متغیر های مؤثر در انجام آزمون MIC.. 36
1-13-2 ………… تعیین MBC.. 36
1-13-3 ………… دیسک دیفیوژن. 36
1-13-3-1 ……. دینامیک تشکیل هاله. 37
1-13-3-2 ……. دیسک های آنتی بیوتیک… 37
1-13-4 ………… انتشار در آگار (چاهک) 37
1-14 ……………. روش های تهیه سوسپانسیون. 38
1-15 ……………. بیان مسئله. 38
1-16 ……………. ضرورت اهمیت موضوع. 39
1-17 ……………. اهداف تحقیق.. 40
1-17-1 ………… هدف کلی.. 40
1-17-2 ………… هدف اختصاصی.. 40
1-18 ……………. فرضیات تحقیق.. 40
1-19 ……………. سوالات تحقیق.. 40
2-1 ………………. سوابق تحقیق در ایران و سایر کشور ها در زمینه استفاده از اسانس ها و نانواسانس های گیاهی 43
3-1 ………………. دستگاه های مورد نیاز. 48
3-2 ………………. مواد و وسایل مورد نیاز. 48
3-2-1 ………….. سوش های میکروبی مورد مطالعه. 50
3-2-2 ………….. اسانس های مورد مطالعه. 50
3-3 ………………. روش کار. 51
3-3-1 ………….. روش تهیه نانواسانس های درمنه، اسطوخودوس، مورد و دارچین.. 51
3-3-1-1 ……… تهیه محلول کیتوزان. 51
3-3-2 ………….. روش تهیه محیط کشت اولیه برای رشد. 53
3-3-2-1 ……… محیط BHI 53
3-3-2-2 ……… محیط MHA.. 53
3-3-2-3 ……… محیط BA.. 53
3-3-3 ………….. فعال کردن باکتری ها و انتقال آن ها به محیط کشت… 54
3-3-4 ………….. روش تهیه محلول سوسپانسیون میکروبی.. 54
3-3-5 ………….. روش ساخت کدورت های استاندارد مک فارلند. 54
3-3-6 ………….. تعیین MIC با روش میکرودایلوشن.. 55
3-3-6-1 ……… روش علمی تعیین MIC.. 55
3-3-7 ………….. تعیین حداقل غلظت کشندگی باکتری یا MBC.. 57
3-3-8 ………….. روش انتشار در آگار (دیسک کاغذی) 57
3-3-8-1 ……… دیسک های آنتی بیوتیک مورد آزمایش (شاهد مثبت) 58
3-3-9 ………….. روش انتشار در آگار (چاهک) 58
4-1 ………………. شرح مختصری از مطالعه. 61
4-2 ………………. نتایج FTIR ترکیبات نانواسانس ها 61
4-3 ………………. نتایج حاصل از پراکندگی نور دینامیکی برای مطالعه اندازه نانوذرات… 63
4-4 ………………. نتایج microscope Scanning electron مربوط به اسانس های نانوکپسول شده 64
4-5 ………………. نتایج microscope Transmission electronمربوط به اسانس های نانو کپسول شده 65
4-6 ………………. نتایج آزمون تعیین حساسیت… 66
4-6-1-1 ……… نتایج MIC نانواسانس ها 68
4-6-1-2 ……… نتایج MIC اسانس ها 68
4-6-1-3 ……… نتایج MBC اسانس ها و نانواسانس ها 69
4-6-2 ………….. نتایج اثرات ضد میکروبی نانواسانس ها به روش انتشار دیسک و مقایسه با چند آنتی بیوتیک رایج 75
4-6-3 ………….. نتایج آزمایش انتشار در آگار(چاهک) 78
5-1 ………………. بحث.. 83
5-2 ………………. نتیجه گیری.. 89
5-3 ………………. پیشنهادات.. 89
. .. 90
چکیده لاتین..95
فهرست جداول
جدول 3-1 روش تهیه استاندارد لوله های مک فارلند. 55
جدول 4-1 نتایج آزمایش MIC و MBC نانواسانس های اسطوخودوس، درمنه، مورد. 67
جدول 4-2 نتایج آزمایش MIC و MBC اسانس های اسطوخودوس، درمنه، مورد، دارچین بر حسب میکروگرم
بر میلی لیتر μg⁄ml 68
جدول 4-3 قطر هاله عدم رشد سویه های میکروبی مورد آزمایش در برابر تعدادی از دیسک های آنتی بیوتیکی متداول در آزمایش دیسک دیفیوژن 77
فهرست نمودارها
نمودار 4-1 نمودارحداقل غلظت بازدارندگی (MIC) اسانس ها و نانواسانس های اسطوخودوس، درمنه، مورد و دارچین در برابر استرپتوکوک پنومونیه. 71
نمودار 4-2 نمودار حداقل غلظت کشندگی ( MBC ) اسانس ها و نانواسانس های اسطوخودوس، درمنه، مورد و دارچین در برابر استرپتوکوک پنومونیه. 71
نمودار 4-3 نمودارحداقل غلظت بازدارندگی (MIC) اسانس ها و نانواسانس های اسطوخودوس، درمنه، مورد و دارچین در برابر استرپتوکوک پیوژن. 72
نمودار 4-4 نمودارحداقل غلظت کشندگی (MBC) اسانس ها و نانواسانس های اسطوخودوس، درمنه، مورد و دارچین در برابر استرپتوکوک پیوژن. 72
نمودار 4-5 نمودارحداقل غلظت بازدارندگی (MIC) اسانس ها و نانواسانس های اسطوخودوس، درمنه، مورد و دارچین در برابر استافیلوکوک اورئوس… 73
نمودار 4-6 نمودارحداقل غلظت کشندگی (MBC) اسانس ها و نانواسانس های اسطوخودوس، درمنه، مورد و دارچین در برابر استافیلوکوک اورئوس… 73
نمودار 4-7 نمودارحداقل غلظت بازدارندگی (MIC) اسانس ها و نانواسانس های اسطوخودوس، درمنه، مورد و دارچین در برابر پسودوموناس آئروژینوزا 74
نمودار 4-8 نمودارحداقل غلظت کشندگی (MBC) اسانس ها و نانواسانس های اسطوخودوس، درمنه، مورد و دارچین در برابر پسودوموناس آئروژینوزا 74
فهرست شکل ها
شکل 1-1 سینوس های پارانازال اطراف بینی و صورت… 3
شکل 1-2 استرپتوکوک پیوژن رشد یافته در کشت خون. 11
شکل 1-3 رنگ آمیزی گرم از خلط که در آن استرپتوکوک پنومونیه. 13
شکل 1-4 رنگ آمیزی گرم استافیلوکوک اورئوس… 17
شکل 1-5 رنگ آمیزی گرم پسودوموناس آئروژینوزا 20
شکل 1-6 گیاه درمنه. 24
شکل 1-7 گیاه اسطوخودوس… 25
شکل 1-8 گیاه دارچین.. 28
شکل 1-9 چوب و پودر دارچین.. 28
شکل 1-10 گیاه مورد. 31
شکل 1-11 ساختار شیمیایی پلیمر کیتوزان. 34
شکل 1-12 ساختار مولکولی کیتین.. 35
شکل 3-1 اسانس های تهیه شده از شرکت باریج اسانس کاشان. 51
شکل 3-2 دستگاه اولترا سونی کیت در مرکز ژنتیک… 52
شکل 4-1 نتایج طیف سنجی مادون قرمز حاصل از ترکیب بیوپلی ساکاریدی کیتوزان. 62
شکل 4-2 نتایج طیف سنجی مادون قرمز حاصل از ترکیب اسید میرستیک… 62
شکل 4-3 نتایج حاصل از طیف سنجی مادون قرمز دو ترکیب کیتوزان و اسید میرستیک در کنار هم. 63
شکل 4-4 توزیع اندازه نانوذرات ترکیبات اسانس نانوکپسول شده با استفاده از دستگاه DLS. 64
شکل 4-5 تصویر ساختار نانوکپسول های کیتوزان حاوی اسانس توسط میکروسکوپ الکترونی.. 65
شکل 4-6 تصویر ساختار نانوکپسول کیتوزان حاوی اسانس توسط میکروسکوپ الکترونی.. 65
شکل 4-7 میکروپلیت بعد از انجام آزمایش MIC.. 66
شکل 4-8 میکروپلیت بعد از انجام آزمایش MIC.. 67
شکل 4-9 پلیت کشت داده شده مربوط به تأثیر نانواسانس اسطوخودوس بر روی استرپتوکوک پیوژن بعد از آزمایش MIC بر روی محیط کشت بلاد آگار برای تعیین MBC.. 69
شکل 4-10 پلیت کشت داده شده مربوط به تأثیر نانواسانس دارچین بر روی استرپتوکوک پنومونیه بعد از آزمایش MIC بر روی محیط کشت بلاد آگار برای تعیین MBC.. 69
شکل 4-11 پلیت های کشت شده مربوط به تأثیر اسانس اسطوخودوس بر روی استافیلوکوک اورئوس بر روی محیط آگار برای تعیین MBC.. 70
شکل 4-12 پلیت های کشت داده شده مربوط به تأثیر اسانس مورد بر روی پسودوموناس آئروژینوزا بر روی محیط آگار برای تعیین MBC، رقت شماره 3 رقت MIC.. 70
شکل 4-13 پلیت های تلقیح شده با باکتری پسودوموناس آئروژینوزا حاوی دیسک های کاغذی آغشته به غلظت های مختلف نانواسانس اسطوخودوس… 76
شکل 4-14 پلیت های تلقیح شده با باکتری استافیلوکوک اورئوس حاوی دیسک های کاغذی آغشته با غلظت های مختلف نانواسانس دارچین.. 76
شکل 4-15 پلیت تلقیح شده با باکتری استافیلوکوک اورئوس حاوی دیسک های آنتی بیوتیکی.. 77
شکل 4-16 پلیت تلقیح شده با پسودوموناس آئروژینوزا حاوی دیسک های آنتی بیوتیکی.. 78
شکل 4-17 پلیت تلقیح شده با باکتری استرپتوکوک پیوژن حاوی دیسک های آنتی بیوتیکی.. 78
شکل 4-18 پلیت تلقیح شده با استافیلوکوک اورئوس. قطر هاله عدم رشد در اطراف چاهک ها به خوبی قابل مشاهده است 79
شکل 4-19 پلیت تلقیح شده با پسودوموناس آئروژینوزا. قطر هاله عدم رشد در اطراف چاهک ها به خوبی قابل مشاهده است 80
فرم در حال بارگذاری ...
[چهارشنبه 1399-10-17] [ 01:01:00 ق.ظ ]
|