ای…………………………………………………………………………………………………….. 25

2-7-1- روش های طبقاتی………………………………………………………………………………………………………………….. 25

2-7-2- روش های تقسیم بندی…………………………………………………………………………………………………………… 26

2-8- تجزیه به مؤلفه های اصلی…………………………………………………………………………………………………………….. 27

2-9- تجزیه به عامل ها………………………………………………………………………………………………………………………….. 29

فصل سوم -مواد و روشها

3-1- مشخصات طرح آزمایشی………………………………………………………………………………………………………………. 37

3-2- صفات مورد بررسی……………………………………………………………………………………………………………………….. 39

3-3- صفات مرفولوژیک……………………………………………………………………………………………………………………….. 39

3-3-1- عملکرد دانه و اجزائ عملکرد…………………………………………………………………………………………… 39

3-3-2- تعداد بوته های استقرار یافته…………………………………………………………………………………………… 39

3-3-3- ارتفاع بوته……………………………………………………………………………………………………………………… 39

3-3-4- ارتفاع بلال…………………………………………………………………………………………………………………….. 40

3-3-5- تعداد کل برگ………………………………………………………………………………………………………………. 40

3-3-6- تعداد برگ بالای بلال اصلی……………………………………………………………………………………………. 40

3-3-7- تعداد بوته برداشتی………………………………………………………………………………………………………… 40

3-3-8- عملکرد دانه ناخالص………………………………………………………………………………………………………. 40

3-3-9- عملکرد دانه خالص………………………………………………………………………………………………………… 40

3-3-10- تعداد ردیف دانه…………………………………………………………………………………………………………….. 41

3-3-11- قطر بلال………………………………………………………………………………………………………………………. 41

3-3-12- قطر چوب بلال………………………………………………………………………………………………………………. 42

3-3-13- عمق دانه………………………………………………………………………………………………………………………. 42

3-3-14- طول بلال……………………………………………………………………………………………………………………… 42

3-4- اندازه گیری صفات کیفی…………………………………………………………………………………………………………….. 42

3-5- نحوه اندازه گیری هتروزیس…………………………………………………………………………………………………………… 43

3-5-1- هتروزیس نسبی…………………………………………………………………………………………………………….. 43

3-5-2- هتروزیس استاندارد………………………………………………………………………………………………………… 44

3-6- تعیین قند محلول با استفاده از معرف آنترون (Anthrone Reagent)………………………………………………… 44

3-6-1- روش کار……………………………………………………………………………………………………………………….. 45

3-6-2- خشک کردن…………………………………………………………………………………………………………………. 45

3-6-3- استخراج………………………………………………………………………………………………………………………… 46

3-6-4- واکنش رنگ سنج…………………………………………………………………………………………………………… 46

3-6-5- منحنی استاندارد……………………………………………………………………………………………………………. 47

3-6-6- منحنی استاندارد برای میکروپلیت……………………………………………………………………………………. 49

3-7- محاسبه درصد ساکارز…………………………………………………………………………………………………………………… 50

3-8- محاسبات آماری…………………………………………………………………………………………………………………………… 53

3-8-1- تجزیه واریانس ساده………………………………………………………………………………………………………. 53

3-8-2- تجزیه به مؤلفه های اصلی……………………………………………………………………………………………….. 54

3-8-3- تجزیه به عامل ها……………………………………………………………………………………………………………. 54

3-8-4- تجزیه خوشه ای……………………………………………………………………………………………………………… 54

3-9- نرم افزارهای مورد استفاده در تجزیه های آماری………………………………………………………………………………. 54

فصل چهارم-نتایج و بحث

4-1- نتایج تجزیه واریانس…………………………………………………………………………………………………………………… 57

4-2- مقایسات میانگین…………………………………………………………………………………………………………………………. 59

4-2-1- ارتفاع بوته……………………………………………………………………………………………………………………… 59

4-2-2- ارتفاع بلال…………………………………………………………………………………………………………………….. 59

4-2-3- طول تاسل…………………………………………………………………………………………………………………….. 60

4-2-4- طول بلال……………………………………………………………………………………………………………………… 61

4-2-5- قطر ساقه………………………………………………………………………………………………………………………. 61

4-2-6 تعداد برگ…………………………………………………………………………………………………………………………. 63

4-2-7- تعداد برگ بالای بلال اصلی……………………………………………………………………………………………. 63

4-2-8- عمق دانه………………………………………………………………………………………………………………………. 66

4-2-9- تعداد ردیف دانه در بلال…………………………………………………………………………………………………. 66

4-2-10- تعداد دانه در ردیف بلال…………………………………………………………………………………………………. 67

4-2-11- عملکرد دانه…………………………………………………………………………………………………………………… 67

4-3- وراثت پذیری……………………………………………………………………………………………………………………………….. 68

4-4- هتروزیس و هتروبلیتیوزیس…………………………………………………………………………………………………………… 70

4-5- تجزیه به مولفه های اصلی…………………………………………………………………………………………………………….. 75

پایان نامه

4-6- تجزیه به عامل ها………………………………………………………………………………………………………………………… 77

4-7- تجزیه خوشه ای…………………………………………………………………………………………………………………………… 80

4-8- کیفی………………………………………………………………………………………………………………………………………….. 84

4-9- تجزیه بایپلات……………………………………………………………………………………………………………………………… 90

4-9-1- ارزیابی صفات در بین ژنوتیپها………………………………………………………………………………………………….. 91

4-9-2- ارزیابی ژنوتیپها در بین صفات………………………………………………………………………………………………….. 93

4-9-3- متوسط پایداری ژنوتیپها………………………………………………………………………………………………………….. 95

نتیجه گیری……………………………………………………………………………………………………………………………………………… 97

فصل 5- فهرست منابع………………………………………………………………………………………………………………………….. 99

جدول ‏3‑1- مواد ژنتیکی مورد آزمایش………………………………………………………………………………………………….. 38

جدول ‏3‑2- معرفها………………………………………………………………………………………………………………………………… 45

جدول ‏3‑3- مقیاس پایین واکنش رنگ سنجی و توصیه های ویژه برای استفاده از میکروپلیت………………… 47

جدول ‏3‑4- منحنی استاندارد……………………………………………………………………………………………………………….. 48

جدول ‏3‑6- منحنی استاندارد برای میکروپلیت (2)……………………………………………………………………………….. 50

جدول ‏3‑7- عیب یابی…………………………………………………………………………………………………………………………… 52

جدول ‏4‑1- تجزیه واریانس صفات مورد بررسی……………………………………………………………………………………… 58

جدول ‏4‑2- مقایسه میانگین صفات مورد بررسی لاین های ذرت شیرین………………………………………………… 62

جدول ‏4‑3- مقایسه میانگین، درصد هتروزیس و درصد هتروبلیتیوزیس بر اساس بهترین والد………………… 64

جدول ‏4‑4- مقایسه میانگین صفات مورد بررسی هیبریدهای تجاری ذرت شیرین…………………………………… 68

جدول ‏4‑ 5- وراثت پذیری صفات مورد بررسی درژنوتیپ های ذرت شیرین…………………………………………….. 69

جدول ‏4‑6- واریانس هر یک از مولفه ها در روش تجزیه به مولفه های اصلی………………………………………….. 75

جدول ‏4‑7- اجزای تشکیل دهنده سه مولفه اول برای هر یک از صفات زراعی………………………………………… 77

جدول 4-8- نتایج تجزیه به عامل ها با در نظر گرفتن کلیه صفات…………………………………………………………… 79

جدول ‏4‑4- جدول تجزیه واریانس صفات مورد بررسی…………………………………………………………………………… 84

جدول ‏4‑5- مقایسه میانگین های صفات مورد بررسی……………………………………………………………………………. 89

جدول4-6- مقایسه میانگین درصد ساکارز در بین برخی ژنوتیپ های ذرت شیرین…………………………………. 90

جدول4-7- صفات مورد بررسی…………………………………………………………………………………………………………..97

 

شکل4-1- Harvest gold × Merit……………………………………………………………………………………. 86

شکل4-2- شاهد…………………………………………………………………………………………………………………………………….. 87

شکل4-3- شفافیت شربت………………………………………………………………………………………………………………………. 88

نمودار 4-1- سنگریزه ای………………………………………………………………………………………………………………………… 80

نمودار4-2- دندروگرام حاصل از تجزیه خوشه ای……………………………………………………………………………………. 83

نمودار 4-3- ارزیابی صفات در بین 38 ژنوتیپ، لاین و هیبرید ذرت فوق شیرین…………………………………….. 92

نمودار 4-4- همبستگی بین صفات…………………………………………………………………………………………………………. 94

نمودار 4-5- رابطه بین ژنوتیپها با توجه به صفات مورد مطالعه 38 ژنوتیپ،……………………………………………. 95

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...