فایل های دانشگاهی -تحقیق – پروژه | قسمت 6 – 5 |
“
جهانخانی و صفاریان (۱۳۸۲) به پژوهشی تحت عنوان” بررسی واکنش بازار نسبت به اعلان سود برآوردی هر سهم در بورس اوراق بهادار تهران” پرداختند و دریافتند که سود برآوردی انتشار یافته هر سهم دارای محتوای اطلاعاتی بوده و باعث تغییر قیمت و حجم معاملات سهام در شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران شده است.
حساس یگانه و همکاران (۱۳۸۸)، به بررسی رابطه ی بین کیفیت حاکمیت شرکتی و بررسی اثر آن بر عملکرد شرکت میباشد. این معیارها برگرفته از مفاد آیین نامه ی نظام راهبری شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران و در سه طبقه ی شفافیت اطلاعاتی، ساختار هیئت مدیره و ساختار مالکیت است. نتایج حاکی از آن است که هیچ گونه رابطه ی معناداری بین کیفیت حاکمیت شرکتی و عملکرد شرکت وجود ندارد.
صادقی و رحیمی (۱۳۹۱) پژوهشی تحت عنوان “بررسی رابطه بین ساختار مالکیت وعملکرد شرکت های پذیرفته شده در بورس با استفاده ازسیستم معادلات همزمان” و با هدف اینکه آیا تمرکز و ساختار مالکیت تاثیری بر عملکرد شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران دارند، انجام دادند و به این نتیجه رسیدند که تمرکز و ساختار مالکیت تاثیری بر عملکرد شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران ندارند، اما عملکرد شرکتها تاثیری معنی داری بر ساختار مالکیت دارد.
لطفی و حاجی پور (۱۳۸۹) پژوهشی تحت عنوان «تأثیر محافظه کاری بر خطای مدیریت در پیشبینی سود» پرداختند. نتایج به دست آمده حکایت از این دارد که در شرکت هایی که حسابداری محافظه کارانه تری دارند، خطای مدیریت در پیشبینی سود کمتر است.
مشایخ و شاهرخی (۱۳۸۶) به پژوهشی تحت عنوان” بررسی پیشبینی سود توسط مدیران و عوامل مؤثر بر آن” پرداختند. برای این منظور پیشبینیهای ۲۷۹ شرکت طی دوره ۱۳۸۱-۱۳۸۴ شامل ۶۳۹ مشاهده با بهره گرفتن از روش تفاوت میانگینها بررسی شده است. یافته های این پژوهش نشان میدهد، بین اشتباه مدیران و اشتباه پیشبینی بر اساس گام تصادفی تفاوت معناداری وجود دارد. به علاوه مقایسه اختلاف میانگینهای دو مدل بیانگر دقت بالاتر پیشبینی مدیران نسبت به پیشبینی بر اساس گام تصادفی است. همچنین، نتایج آزمون سایر فرضیههای پژوهش نشان میدهد، پیشبینیهای مدیران، انحراف خوشبینانه دارد و دقت پیشبینی با توجه به اندازه شرکت، سود ده یا زیانده بودن شرکت و نوع صنعت متفاوت است.
مشکی و عاصی ربانی (۱۳۹۰) در پژوهشی تحت عنوان «بررسی رابطه بین خطای پیشبینی سود مدیریت با بازده غیرعادی سهام و ریسک سیستماتیک در بورس اوراق بهادار تهران» و با هدف اصلی بررسی عوامل مؤثر بر خطای پیشبینی سود مدیریت است که نتایج پژوهش از وجود یک رابطه مثبت خطی معنادار بین دو عامل خطای پیشبینی سود و بازده غیرعادی سهام و نبود رابطه خطی بین خطای پیشبینی سود و ریسک سیستماتیک حکایت دارد.
مقدم و مومنی یاسری (۱۳۹۱) در پژوهشی تحت عنوان «بررسی تأثیر برخی ویژگی های نظام راهبری شرکت بر تصمیم های ساختار سرمایه شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران» و با هدف اصلی بررسی ارتباط میان برخی از ویژگی های هیئت مدیره به عنوان یکی از مکانیزم های نظام راهبری شرکت و ساختار سرمایه شرکت ها که نتایج پژوهش حاکی از آن است که در شرکت هایی که وظایف ریاست هیئت مدیره و مدیرعامل از یکدیگر تفکیک شده و همچنین شرکت های با تعداد اعضای هیئت مدیره کمتر، تمایل به کارگیری بدهی افزایش مییابد.
مهرانی و همکاران (۱۳۹۰) پژوهشی تحت عنوان”بررسی تاثیر ابزارهای نظارتی حاکمیت شرکتی در کاهش شدت مدیریت سود” با هدف اینکه «آیا هنگامی که انگیزه برای دستکاری به جهت افزایش سود وجود دارد، اعضای غیر موظف هیات مدیره و سرمایه گذاران نهادی عمده، موجب کاهش رفتار متهورانه در مدیریت سود میشوند؟» انجام دادند که دریافتند فقط زمانی که سود مدیریت نشده، کمتر سود گزارش شده سال قبل است، مدیران غیرموظف تا حدی این گونه رفتارها را کاهش میدهند.
نمازی و ابراهیمی (۱۳۹۲) در پژوهشی تحت عنوان «بررسی تأثیر ساختار مالکیت و ترکیب هیئت مدیره بر کارایی فنی شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران» و با هدف بررسی تأثیر ساختار مالکیت و ترکیب هیئت مدیره بر کارایی فنی شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار پرداختند. نتایج پژوهش بیانگر آن است که پس از کنترل سایر عوامل تأثیرگذار بر کارایی، بین مالکیت نهادی با کارایی فنی رابطه مثبت معناداری وجود دارد اما بین تمرکز مالکیت و ترکیب هیئت مدیره با کارایی فنی رابطه مثبت بی معنی وجود دارد.
بای[۲۸] (۲۰۰۹) پژوهشی تحت عنوان”اثرات پیشبینی عواید توسط مدیریت بر رفتار تحلیل گر” با هدف ارزیابی افشاگری اطلاعات توسط بورس اوراق بهادار “شنزن” با درستی و دقت پیشبینی های سالانه مدیریت انجام داده است که نتیجه آن به رابطه مثبت چشمگیری بین اطلاعات افشا شده با درستی و دقت پیشبینی های سالانه مدیریت ختم گردید.بنابرین”بای” نتیجه میگیرد که کیفیت پیشبینی توسط مدیریت، جایگزین خوبی برای کیفیت افشاگری اطلاعات توسط شرکت های فهرست شده میباشد.
گارسیاسانچز[۲۹] (۲۰۱۰) به بررسی تأثیر اثربخشی ساختار هیئت مدیره بر کارایی فنی ۹۲ شرکت بزرگ پذیرفته شد، در بورس اوراق بهادار اسپانیا در دوره زمانی ۲۰۰۶-۲۰۰۴ پرداخت. نتایج مطالعات وی نشان دهنده ی این بود که بین کارایی فنی با ناهمگنی هیئت مدیره، محدود نبودن تعداد اعضای مشهور و با کیفیت و افزایش تعداد کمیته های تخصصی رابطه مثبتی وجود دارد.
جنسن[۳۰] (۱۹۹۳) در پژوهشی تحت عنوان «انقلاب صنعتی، خروج و شکست سیستم کنترلی داخلی» با هدف تأثیر مالکیت مدیران بر عملکرد شرکت که بیان میکند اگر مدیران مالکیت قابل توجهی از سهام را دارا باشند، کنترل های داخلی مؤثرتر خواهد بود و همان طور که مالکیت مدیران افزایش مییابد، آن ها منافع سهامداران دیگر را در نظر نمی گیرند بنابرین، مالکیت بالای هیئت مدیره عملکرد شرکت را کاهش میدهد.
کو[۳۱] (۲۰۰۳) در پژوهشی تحت عنوان «رابطه بین سرمایه گذاران نهادی و مدیریت سود در شرکت های استرالیایی» به این نتیجه رسید که رابطه سرمایه گذاران نهادی و مدیریت سود به طور غیرخطی و مقعر است. از میان متغیرهای کنترلی، کیفیت حسابرس (حسابرسی توسط یکی از ۶ مؤسسه بزرگ حسابرسی) با افزایش اقلام تعهدی اختیاری رابطه معکوس دارد.
لیائو و همکاران[۳۲] (۲۰۱۰) به پژوهشی تحت عنوان”بررسی رابطه بین کارایی، بهره وری و ساختار مالکیت در شرکت های کارگزاری تایوانی” پرداختند.نتایج آن ها حاکی از این بود که بین اندازه هیات مدیره، درصد مالکیت هیات مدیره و درصد مالکیت مدیریت با کارایی، همبستگی وجود ندارد اما بین سهامداران عمده ی برون سازمانی با کارایی رابطه مثبت معناداری وجود دارد.
“
فرم در حال بارگذاری ...
[جمعه 1401-09-18] [ 04:32:00 ق.ظ ]
|