1-1-2 کلزا و اهمیت اقتصادی آن……………………………………………………………………

5

1-2 تنش خشکی………………………………………………………………………………..

8

1-2-1 مکانیسم­های مقاومت به خشکی در گیاهان زراعی……………………………………………….

11

1-2-2 اثر تنش خشکی بر روی کلزا…………………………………………………………………

12

1-2-3- ﺗﺄثیر تنش خشکی بر رشد و فتوسنتز………………………………………………………

14

1-2-4 اثر تنش خشکی روی آنزیم­های آنتی­اکسیدانت و مالون­دی­آلدهید………………………………

18

1-2-5 ﺗﺄثیرتنش خشکی بر میزان نیترات و نیترات ردوکتاز…………………………………………….

19

1-2-6 ﺗﺄثیر تنش خشکی بر القای اسمولیت­های سازگار………………………………………………

21

1-3 کلیاتی در زمینه مسیر درک علامت (Singal transduction) در گیاهان…………………………….

21

1-3-1 اثر تنش­های محیطی در فرایند­های مولکولی در گیاهان………………………………………………………….

23

1-3-2 مسیرهای ژن­های کنترل کننده تنش­های غیر­زنده………………………………………………………………………

24

1-4 ژن­های مورد مطالعه…………………………………………………………………………………………………………..

24

1-4-1 پروتئین کینازها………………………………………………………………………………………………………………

26

1-4-2 خانواده ژنیMAPK……………………………………………………………………………………………………..

28

1-4-3 ژن حساس به اکسین………………………………………………………………………………….

33

فصل دوم: مواد و روش­ها………………………………………………………………………

34

2-1 شرایط رشد………………………………………………………………………………………………………………….

34

2-1-1 نحوه تیمار­دهی گیاهان…………………………………………………………………………………………………

35

2-1-2 برداشت نمونه……………………………………………………………………………………………………………

35

2-1-2-1 برداشت نمونه جهت انجام بررسی­های مولکولی……………………………………………..

35

2-1-2-2 برداشت نمونه جهت انجام بررسی­های فیزیولوژیک………………………………………………………………

36

2-2 روش های بکار گرفته شده در آزمایشات مولکولی………………………………………………………………………..

36

2-2-1 پودر کردن و آماده سازی نمونه جهت استخراج RNA ………………………………………………………….

36

2-2-2 استخراج RNA از بافت گیاهی……………………………………………………………………………………………………

36

2-2-3 اندازه­گیری میزان غلظت RNA و رقیق سازی نمونه­ها…………………………………………………………………..

37

2-2-4- روش تهیه cDNA………………………………………………………………………………………………

37

2-2-5- واکنش RT-PCR………………………………………………………………………………………………

38

2-2-6 تهیه ژل الکتروفورز……………………………………………………………………………………………………………………..

38

2-2-6-1 تهیه TBE 5X…………………………………………………………………………………………………

38

2-2-7 پرایمر­های استفاده شده در این پژوهش………………………………………………………………………………………….

38

2-3 روش­های بکار گرفته شده در آزمایشات فیزیولوژیکی……………………………………………………………………………

38

2-3-1 طرز تهیه عصاره گیاهی جهت تعیین میزان فعالیت آنزیم­های آسکوربات و گایاکول پراکسیداز…………………….

39

2-3-1-1 اندازه­گیری فعالیت آنزیم آسكوربات پراكسیداز(APX)………………………………………………………

39

2-3-1-2 اندازه­گیری فعالیت آنزیم گایاكول پراكسیداز(GPX)………………………………………………………..

39

2-3-2 سنجش فعالیت آنزیم کاتالاز………………………………………………………………………………………………………………..

40

2-3-3 اندازه­گیری میزان پراکسیداسیون چربی­ها (MDA)……………………………………………………………………………….

40

2-3-4 اندازه­گیری پروتئین کل…………………………………………………………………………………………………………….

41

2-3-5 اندازه­گیری قندهای محلول………………………………………………………………………………………………………………….

41

2-4 آنالیزهای آماری…………………………………………………………………………………………………………………………..

42

فصل سوم: نتایج………………………………………………………………………………………………………………………………….

43

3-1 نتایج حاصل از بررسی­های انجام یافته در سطح مولکولی…………………………………………………………………………….

43

3-1-1 بررسی بیان ژنProtein Kinaseتحت اثر تنش خشکی در گیاه کلزا(B.napus)………………………….

45

3-1-2 بررسی بیان ژنMAPK4تحت اثر تنش خشکی در گیاه کلزا(B.napus)…………………………………….

پایان نامه و مقاله

46

3-1-3 بررسی بیان ژنMAPK3تحت اثر تنش خشکی در گیاه کلزا(B.napus)…………………………………….

48

3-1-4 بررسی بیان ژنAuxin responsive proteinتحت اثر تنش خشکی در گیاه کلزا(B.napus)……………

49

3-2 بررسی نتایج حاصل از آزمایشات فیزیولوژیکی…………………………………………………………………………………………….

49

3-2-1 بررسی اثر تنش خشکی بر میزان فعالیت آنزیم گایاکول پر­اکسیداز (GPX) درگیاه کلزا………………………………

50

3-2-2 بررسی اثر تنش خشکی بر میزان فعالیت آنزیم آسکوربات پراکسیداز (APX) درگیاه کلزا……………………………..

52

3-2-3 بررسی اثر تنش خشکی بر میزان فعالیت آنزیم کاتالاز (CAT) درگیاه کلزا……………………………………………..

53

3-2-4 بررسی اثر تنش خشکی بر میزان مالون­دی­آلدهید (MDA) درگیاه کلزا…………………………………………………

55

3-2-5 بررسی اثر تنش خشکی بر میزان پروتئین کل درگیاه کلزا…………………………………………………………………………..

55

3-2-6 بررسی اثر تنش خشکی بر میزان قندهای محلول درگیاه کلزا………………………………………………………………………

57

فصل چهارم: بحث و بررسی…………………………………………………………………………………………………………………………….

58

4-1- بررسی های انجام شده در سطح مولکولی……………………………………………………………………………………………………

61

4-2 بررسی­های انجام شده در سطح فیزیولوژیکی……………………………………………………………………………………………….

66

4-3 نتیجه­گیری کلی………………………………………………………………………………………………………………………………………..

67

4-4 پیشنهادات…………………………………………………………………………………………………………………………………….

68

5- ضمائم…………………………………………………………………………………………………………………………………………..

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...