پایان نامه ارشد:بررسی اثر حفاظتی عصاره الکلی یونجه (Medicago sativa) بر روی آنزیمهای عملکردی کبد و … |
رشد…………………………………………………………………………………… 20
1-4-4-6- چگونگی اثرگذاری ترکیبات فعال گیاهی …………………………………………………………………………………………. 22
1-4-4-7- اثرات داروهای گیاهی به عنوان محرکرشد و چگونگی عمل آنها…………………………………………………… 27
1-4-4-8- پاسخ پرنده به محرکهای رشد گیاهی………………………………………………………………………………………………. 28
1-4-4-10- کلسترول سرم و اثرات ترکیبات گیاهی بر آن ……………………………………………………………………………… 28
1-4-4-11- محرکهای رشد گیاهی و تاثیر آنها بر عملکرد طیور گوشتی……………………………………………………… 30
1-4-4-12- جمعیت میکروبی روده و تاثیر محرکهای رشد گیاهی بر آن……………………………………………………… 31
1-4-4- 13- خواص آنتیاکسیدانی محرکهای رشد گیاهی …………………………………………………………………………… 33
1-4-4-14- محرکهای رشد گیاهی و اثرات آنها بر هضم مواد مغذی…………………………………………………………….. 34
1–4-5- محرکهای رشد گیاهی و اثر بر فراسنجههای خونی…………………………………………………………………………… 35
1-4-5-1- عوامل مؤثر بر غلظت کلسترول پلاسما………………………………………………………………………………………………. 36
1-5- کبد………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….. 37
1-5-1- هپاتیت ناشی از داروها و سموم……………………………………………………………………………………………………………….. 40
1-5-1-1- هپاتیت ناشی از مسکنها……………………………………………………………………………………………………………………. 41
1-5-1-2- هپاتیت ناشی از آنتی بیوتیکها و ضد ویروسها………………………………………………………………………………. 42
1-5-1-3- هپاتیت ناشی از گیاهان دارویی…………………………………………………………………………………………………………. 42
1-5-2- بررسی عملکرد کبد…………………………………………………………………………………………………………………………………… 43
1-5-2-1- آنزیم های کبدی………………………………………………………………………………………………………………………………….. 43
1-5-2-1-1- آنزیم آلانین آمینو ترانسفراز(ALT) …………………………………………………………………………………………….. 44
1-5-2-1-2- آنزیم آسپارتات آمینوترانسفراز (AST)…………………………………………………………………………………………. 45
1-5-2-1-3- آنزیم آلکالین فسفاتاز (ALP)……………………………………………………………………………………………………….. 46
1-5-2-2-بیلیروبینBilirubin……………………………………………………………………………………………………………………………… 46
1-5-2-3- پروتئین تام Total Protein………………………………………………………………………………………………………………… 47
1-5-2-4- آلبومین Albumin ……………………………………………………………………………………………………………………………… 48
1-6- معرفی گیاه یونجه…………………………………………………………………………………………………………………………………………… 49
1-6-1- یونجه alfalfa…………………………………………………………………………………………………………………………………………….. 50
1-7- اهداف تحقیق………………………………………………………………………………………………………………………………………………….. 57
فصل دوم: مواد و روش ها……………………………………………………………………………………………………………………………………… 58
2-1-مواد و روش ها………………………………………………………………………………………………………………………………………………….. 59
2-1-1-مواد و وسایل مورد نیاز برای عصاره گیری……………………………………………………………………………………………….. 59
2-1-2- عصاره گیری………………………………………………………………………………………………………………………………………………. 60
2-2-محل و زمان اجرای طرح…………………………………………………………………………………………………………………………………. 63
2– 3–موقعیت و ابعاد سالن……………………………………………………………………………………………………………………………………. 63
2–4–آماده سازی سالن…………………………………………………………………………………………………………………………………………… 65
2-5- برنامه بهداشتی و واکسیناسیون……………………………………………………………………………………………………………………. 66
2-6- اصول پرورش جوجه ها………………………………………………………………………………………………………………………………….. 67
2-7- صفات مورد بررسی در آزمایش2-7-1- میانگین افزایش وزن…………………………………………………………………. 68
2-7-1- میانگین افزایش وزن…………………………………………………………………………………………………………………………………. 68
2-7-2- فراسنجه های خونی………………………………………………………………………………………………………………………………….. 69
2-7-3- آزمایشگاه و پارامتر های خونی…………………………………………………………………………………………………………………. 72
2-8- مدل آماری…………………………………………………………………………………………………………………………………………………….. 73
2-8-1- روش تحقیق………………………………………………………………………………………………………………………………………………. 73
2-8-2- آنالیز آماری دادهها…………………………………………………………………………………………………………………………………… 74
فصل سوم: نتایج……………………………………………………………………………………………………………………………………………………… 75
3-1- روش تحقیق……………………………………………………………………………………………………………………………………………………. 76
3-1-1- مقایسه گروهها از حیث آنزیمهای کبدی…………………………………………………………………………………………………. 77
3-1-1-1-آنزیم کبدی AST………………………………………………………………………………………………………………………………….. 80
3-1-1-2- آنزیم کبدی ALT………………………………………………………………………………………………………………………………… 81
3-1-1-3- آنزیم کبدی ALP………………………………………………………………………………………………………………………………… 83
3-1-2- مقایسه گروهها از حیث سایر فاکتورها……………………………………………………………………………………………………… 85
3-1-2-1- مقایسه گروهها از نظر میزان پروتئین………………………………………………………………………………………………….. 90
3-1-2-2- مقایسه گروهها از نظر میزان آلبومین………………………………………………………………………………………………….. 91
3-1-2-3- مقایسه گروهها از نظر میزان بیلیروبین………………………………………………………………………………………………. 92
3-1-2-4- مقایسه گروهها از نظر میزان تریگلیسیرید………………………………………………………………………………………… 93
3-1-2-5- مقایسه گروهها از نظر میزان کلسترول………………………………………………………………………………………………… 94
3-1-2-6- مقایسه گروهها از نظر میزان وزن…………………………………………………………………………………………………………. 95
فصل چهارم: بحث و نتیجهگیری…………………………………………………………………………………………………………………………. 96
4-1- بررسی فایتوژنیکهای شناخته شده…………………………………………………………………………………………………………….. 97
4-2- استفاده از فایتوژنیک ها در جیرهی غذایی طیور………………………………………………………………………………………… 98
4-3- سایر تحقیقات در زمینه استفاده از گیاهان دارویی در طیور…………………………………………………………………… 98
4-4- بحث و نتیجه گیری……………………………………………………………………………………………………………………………………….. 100
4-5- نتیجه گیری……………………………………………………………………………………………………………………………………………………. 105
پیشنهادها…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….. 108
فهرست منابع………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………. 109
فهرست نمودارها
3-1- نمودار ستونی میزان AST در گروه های مورد مطالعه………………………………………………………………………………… 81
3-2- نمودار ستونی میزان ALT در گروه های مورد مطالعه……………………………………………………………………………….. 82
3-3- نمودار ستونی میزان ALT در گروه های مورد مطالعه………………………………………………………………………………… 84
3-4- مقایسه میانگین گروه های مورد مطالعه از حیث میزان پروتئین………………………………………………………………. 90
3-5- مقایسه میانگین گروه های مورد مطالعه از حیث میزان آلبومین………………………………………………………………. 91
3-6- مقایسه میانگین گروه های مورد مطالعه از حیث میزان بیلیروبین…………………………………………………………… 92
3-7- مقایسه میانگین گروه های مورد مطالعه از حیث میزان تریگلیسیرید……………………………………………………… 93
3-8- مقایسه میانگین گروه های مورد مطالعه از حیث میزان کلسترول…………………………………………………………….. 94
3-9- مقایسه میانگین گروه های مورد مطالعه از حیث وزن………………………………………………………………………………… 95
فهرست جداول
1-1: تاکسونومی گیاه یونجه…………………………………………………………………………………………………………………………………….. 50
2- 1- گروه بندی تیمارها و غلظت مصرفی عصارهها…………………………………………………………………………………………….. 65
2- 2- برنامه واکسیناسیون جوجههای گوشتی……………………………………………………………………………………………………… 66
2-3- روش آزمایش و کیتهای مورد استفاده……………………………………………………………………………………………………….. 72
3-1: مقدار میانگین و انحراف استاندارد گروههای مورد مطالعه در سه متغیر وابسته(آنزیم های کبدی)…………. 78
3-2- تاثیرعصاره یونجه بر کاهش مسمومیت ………………………………………………………………………………………………………… 79
3-3- آزمون مقایسههای زوجی دانت بین گروههای آزمایشی و شاهدمسموم از نظر آنزیم کبدی AST………….. 80
3-4- آزمون مقایسهای زوجی دانت، بین گروههای آزمایشی و شاهد مسموم از نظر آنزیم کبدی ALT…………. 82
3-5- آزمون مقایسههای زوجی بین گروههای آزمایشی و شاهد مسموم از نظر آنزیم کبدی ALP………………….. 83
3- 6- مقدار میانگین و انحراف استاندارد گروههای مورد مطالعه در شش متغیر وابسته…………………………………… 85
3-7- جدول تحلیل واریانس تاثیر کاربندیهای مختلف بر 6 متغیر وابسته………………………………………………………… 87
3-8- آزمون مقایسههای زوجی بین گروههای آزمایشی و شاهد مسموم از نظر 6 متغیر وابسته………………………. 88
چکیده:
مقدمه:اکثر بیماریهای رایج در صنعت مرغداری کشورکه بطور همهگیر جوجههای گوشتی را مبتلا میکنند، عملکرد کبد را مختل مینمایند. کبد به عنوان اندام تشخیصی بسیار مهمی در جوجههای گوشتی مطرح است. از طرفی به دلیل تشدید متابولیسم در جوجههای گوشتی به منظور افزایش تولید و راندمان، کبد به عنوان مرکز مهم درگیر در متابولیسم و واسطهی مهم دستگاه گوارش و خون از اهمیت خاصی برخوردار است، بطوریکه هر گونه آسیب کبدی در جوجههای گوشتی در نخستین گام روی تغذیه و نهایتاٌ راندمان تولید جوجهها تاثیر خواهد داشت.
روش بررسی:تعداد 120 قطعه جوجه یکروزه بهطور تصادفی به دو گروه مسموم و غیر مسموم با سه تیمار برای هر گروه و 20 تکرار برای هر تیمار تقسیم شدند. تیمارها شامل: کنترل شاهد، یونجه1رقیق، یونجه2غلیظ؛ شاهد مسموم، یونجه1رقیق مسموم، یونجه2غلیظ مسموم میباشد؛ که در پایان دوره پرورش، آنزیمهای شاخص عملکرد کبد(AST,ALT,ALP) به همراه فاکتورهای خونی: پروتئین تام، آلبومین و بیلیروبین، کلسترول و تریگلیسیرید سرم تعیین شدکه نتایج به شرح زیر میباشد: از لحاظ آماری یونجه 1/0 ٪ برای آنزیم کبدی AST در سطح P<0/05 و آنزیم کبدی ALP در سطح01/0P< بطور معنیدار کاهش نشان داد. آنزیم ALT کاهش معنیداری نداشت. فاکتور بیلیروبین در دوز 15/0 ٪ بطور معنیداری در سطح P<0/05 افزایش نشان داد. فاکتور پروتئین تام نیز کاهش معنیداری در سطح01/0P< داشت. فاکتور آلبومین تغییر معنیداری نسبت به شاهد مسموم نشان نداد. فاکتور تریگلیسیرید بطور معنیداری درسطح01/0P< کاهش یافت. کلسترول به همراه متغیر وزن، افزایش معنیداری در سطح01/0P< داشتند.
فرم در حال بارگذاری ...
[چهارشنبه 1399-10-17] [ 12:58:00 ق.ظ ]
|